Analist Robert Sluymer: “Bitcoin, 7.000 dolar civarında çok önemli destek buldu.”
Analist Robert Sluymer: “Bitcoin, 7.000 dolar civarında çok önemli destek buldu.”

Analist Robert Sluymer: “Bitcoin dibe vurdu, ralli başlayacak!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Analist Robert Sluymer: “Bitcoin dibe vurdu, ralli başlayacak!” Yatırım danışmanlığı şirketi Fundstrat’ın baş teknik stratejisti olan Robert Sluymer, Bitcoin’in sonunda dibe vurduğunu söyledi. Robert Sluymer, bir numaralı kripto para biriminin yakında bir ralli başlatacağına inanıyor.

Analist Robert Sluymer: “Bitcoin, 7.000 dolar civarında çok önemli destek buldu.”

Fundstrat’ın baş teknik stratejisti olan Robert Sluymer, Bitcoin‘de yaklaşan toparlanmanın ardında yatan sebeplerden bazılarının uluslararası ticaretteki gerilime ve İtalya’da yaşanan kriz olduğunu belirtiyor. Bitcoin için alt fiyat seviyesini 7.000 dolar olduğunu belirten Robert Sluymer konuya yönelik şunları söyledi:

Geri adım attığımızda, ilk aşamanın gerçekleşmeye başladığını görüyoruz. Bitcoin, 7.000 dolar civarında çok önemli destek buldu. Bitcon’in bu seviyeden kayıplarını geri kazanarak, bir toparlanma işlemi başlatacağını düşünüyoruz.

Bitcoin temel destek seviyesine bu yıl 7.000 dolar civarında değindi ve iyileşti. En son olarak, fiyatlar bu hafta daha yüksek seviyelere çıkmadan önce bu hafta 7.070 dolara kadar düştü. Robert Sluymer’a göre Bitcoin, 2018 yılında birkaç kez önemli düşüşler yaşadı ancak hiç 7.000 doların altına gerilemedi. Bu durumun istisnası ise Bitcoin’in geçtiğimiz Şubat ayının başında 2017 yılının Kasım ayından bu yana en düşük seviye olan 6.000 dolara gerilemesi oldu.

Analist Robert Sluymer: “Bu kesinlikle bir dipleştirme sürecinin ilk adımı.”

Robert Sluymer, bunun Bitcoin için pozitif bir gelişme olduğunu belirtiyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Bu kesinlikle bir dipleştirme sürecinin ilk adımı. Bir çeşit konsolidasyonun veya bir temelin ele geçirilmesinin görülmesi.

Robert Sluymer ayrıca momentuma olumlu bakıyor, bu da Bitcoin’deki bir düşüşün bir zemin bulmuş olabileceğini gösteriyor. Analist Göreceli Güç Edeksi (RSI) gibi piyasa indikatörlerinin Bitcoin’in bir ralli için bir miktar ivme kazandığını gösterdiğini de söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

Bu grafikte RSI göstergesi çok abartılı ve alttan başlıyor. Bu yüzden bu dip fazın gerçekten bir parçası tutuluyor.

Robert Sluymer yatırımcıların kısa pozisyonlarını azaltmalarını tavsiye etti

Robert Sluymer, Bitcoin için RSI’ın şu anda 40’ta olduğunu, 30 ve üzeri RSI’nın gereğinden fazla düşen duruma işaret ettiğini belirtti. Robert Sluymer açıklamalarına şunları ekledi:

Olması gereken bir sonraki şey, Bitcoin’in bu düşüş trendine galip gelip yükselmeye başlaması ve bizim 15 günlük hareketli ortalama kullanmamız. Çok basit ancak bir çok piyasada hala çok etkili bir yöntem. Bitcoin’in tahmini 7.800 dolar seviyesindeki 15 günlük hareketli ortalamayı aşması gereken bir sonraki engel olacak.

Robert Sluymer yatırımcılara çok dikkatli olmalarını ve kısa pozisyonlarını azaltmalarını tavsiye etti. Ayrıca Robert Sluymer yatırımcıların uzun pozisyon almasının şu aşamada daha mantıklı olduğunu söyledi. Robert Sluymer’a göre Bitcoin’in geçmesi gereken sıradaki eşik 7.800 dolar seviyesi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

CNBC

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin