Uzman görüşleri: Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi?
Uzman görüşleri: Bitcoin yükselmeyi sürdürecek mi?

Ana desteğin üzerinde kalan Bitcoin’de 9.600 dolar görülebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, son 72 saatte uzun vadeli desteği defalarca savunurken 9.600 dolara uzanabilecek bir hareket için hazır görünüyor.

Piyasa değerine göre en yüksek kripto para, pazartesi günü yüzde 3,56 oranında düşüşle haftaya olumsuz başladı. Bilhassa BTC grafiğinde o gün uzun bir üst çubuğu olan bir mum kurarak alıcıların tükendiği sinyallerini verdi ve kapılarını 8.820 dolarlık önceki destek bölgesine doğru daha derin bir düşüş için açtı.

Ancak, şimdiye kadar olumsuz uzun vadeli piyasa trendini geniş ölçüde izlenen bir ölçümü olan 200 günlük hareketli ortalama (MA) etrafında sınırlandırdı.

200 günlük MA Bitcoin için ana destek görevinde

Kripto para birimi, Perşembe günü, 200 günlük MA’nın altında 8.985 dolara düştü ancak kısa bir sürede toparlandı. Benzer durumda, Salı günü kritik ortalamanın altına düşmesi sığ ve kısa sürdü.

Aynı şekilde, BTC, bugün Asya işlem saatlerinde 9.046 dolara yaklaşarak 9,200 dolara yakın seviyelere dönmeden önce MA testine yaklaşmış oldu.

Büyük desteğin tekrarlayan savunması, geçen Cuma günü ulaşılan 10.350 dolarlık yüksek seviyeden düşük hacimli geri çekilmenin büyük olasılıkla sona erdiğini ve risklerin tersine çevrildiğini gösteriyor olabilir.

Günlük Bitcoin grafiği

BTC, 200 günlük MA’yı üç gündür savunuyor

Kripto para, Perşembe günü piyasada iki yönlü harekete tanık olduğu ve gün kapanışında bir doji mumu oluşturdu. Genellikle, bu mum kalıbı pazardaki kararsızlığın bir işareti olarak algılanır.

Bununla birlikte, en son model, 10,350 dolardan 1.000 dolarlık bir geri çekilmenin ardından ortaya çıktı ve 200 günlük MA desteğinin yakınında bulunan satıcılar arasındaki kararsızlığı veya tükenmeyi temsil etmekte.

Sonuç olarak, muhtemelen 100 günlük MA’nın bulunduğu fiyat, 9,600 dolara bir sıçrama, önümüzdeki 24 saat içinde gerçekleşebilir.

Ticaret hacminin fiyatlar 10.350 dolardan 9,000 dolara gerilerken düştüğünü unutmayın. Düşük hacimli geri çekilme çoğu zaman tersine çevrilir, bu nedenle tahtada 10.350 dolara kadar bir ralli yapılabilir.

Bitcoin ayrıca son altı günde üç gün boyunca 100 günlük MA’nın üzerinde kapanamadı. Bu nedenle, eğer boğalar ortalamanın üzerinde bir gün kapanışı yapabilirse, daha güçlü bir alım baskısı oluşacak ve 10.350 doların üzerinde bir harekete yol açacaktır.

3 günlük BTC/USD grafiği

Bitcoin, üç gün içinde 27 Ekim’e kadar yüzde 28 oranında yükseldi ve 100 mumluk MA’nın Ekim ayı ortalarında teyit edilen 200 mumluk MA’nın (boğa geçişi) üzerine yükselişinin teyit ettiği boğa görünümünü güçlendirdi.

Ayrıca, keskin yükseliş Şubat 2018’den bu yana en yüksek işlem hacmi ile de desteklendi. Bu nedenle yukarı yönlü direncin azaldığını görebiliriz.

BTC/USD saatlik grafiği

Gelecek 24 saat içinde 9.600 dolara yükselme konusu, yukarıdaki grafikte görülen 8.977 dolarlık yatay destek çizgisi güçlü hacimlerle kırılırsa zayıflar.

Bu, 11 Ekim’in en yüksek seviyesi olan 8.820 dolar seviyesinde destek görüyor. Buradaki bir aşağı yönlü kırılım, bir sonraki ana desteğin doğrudan 8.400 dolara yakın bir sıraya dizilmesi nedeniyle pahalıya mal olacağını kanıtladı.

coindesk


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *