AMD firması mevcut çeyrekte de zayıflığın devam etmesini bekliyor.
AMD firması mevcut çeyrekte de zayıflığın devam etmesini bekliyor.

AMD firması kripto para madenciliğine yönelik satışlarda zayıflama görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli işlemci, ana kart ve grafik kartı üreticisi AMD firması, ikinci çeyrekte kripto para madencilerine yönelik yaptığı satışların düştüğünü görüyor. Şirket, mevcut çeyrekte de zayıflığın devam etmesini bekliyor.

AMD kripto para madenciliğine yönelik satışlarda zayıflama görüyor

ABD merkezli yonga üreticisi şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kripto para madencilerine satılan grafik kartlarından (GPU) elde edilen gelirin ikinci çeyrekte düştüğünü açıklıyor. Mevcut çeyrekte de satışların yine zayıf kalması bekleniyor.

Şirket, üç aylık finansal sonuçları yayınlıyor. Açıklanan sonuçlara göre satışlar azalıyor. Bir yandan yonga üreticileri arasında artan fiyat artışlar söz konusu iken, diğer yandan  mağazalarda GPU sıkıntısı yaşanması kripto para madenciliği yapanlar arasında öfke yaratıyor.

Şirket, kripto para madenciliğine yönelik satışları ile ilgili satış rakamlarını tam olarak açıklamıyor.  şirketin bilgisayar bileşenleri ve grafik kartları segmentindeki gelirinin, çeyrek bazda bir önceki yılın aynı çeyreğine göre  % 3’lük düşüşle 1.09 milyar dolara düştüğü kaydediliyor.  Oysa ki, Blockchain pazarındaki GPU ürünlerinden şirketin elde ettiği gelirlere bakıldığında 2017 yılının aynı döneminde satışların % 64 arttığı bildiriliyor.

AMD açıklıyor:

2018’in üçüncü çeyreği için AMD, gelirin yıllık bazda yaklaşık yüzde 7 oranında artarak artı veya eksi yönde 50 milyon dolar yanılma payı ile 1,7 milyar dolar  ciroya ulaşmayı umuyor. AMD, brüt kar marjının ise yüzde 38 seviyesine yükselmesiyi bekliyor. AMD, Blockchain pazarında GPU ürünlerinin daha düşük satışlarını kısmen de olsa Ryzen ve EPYC ürünlerinin satışlarının büyümesi ile dengeliyor.

Capital Investment düşüşü değerlendiriyor

Capital Investment  yönetimi tarafından yapılan son analizde, geçen yılın sonunda ana akım kripto paraların zirveye ulaşmasından sonra  büyük düşüş yaşamasının ardından, kripto para madenciliğine olan ilginin de düşüşte olduğu belirtiliyor. Grafik kartı üreticilerinin bu nedenle ile zorlu geçecek aylar ile karşı karşıya kalacağı ileri sürülüyor.

Mayıs ayında, AMD’nin önemli rakiplerinden Nvidia, ikinci çeyrek için kripto paraya  özel gelirinin ilk çeyrek seviyesinin yaklaşık üçte biri olmasını beklediği konusunda açıklama yapıyor.

Bu hafta başında, bir başka yonga üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ikinci çeyrek için kripto madenciliğine yönelik çok fazla miktarda  üretim arzusunda bulunuyor. TSMC, yine de kripto madencilerin GPU talebinin, kripto paralardaki daha zayıf fiyatların  görülebilmesi ihtimali ile üçüncü çeyrekte azalabileceği konusunda uyarıyor.

AMD firması ikinci çeyrek sonuçları etkileyici

AMD firması, yedi yıl içinde en yüksek çeyrek net karını yayınlayarak yatırımcıları etkiliyor. Net gelir Nisan-Haziran döneminde 116 milyon dolar oluyor. Geçen yılın aynı dönemindeki zarar 42 milyon dolar, bir önceki çeyrek için 81 milyon dolar oluyor. Toplam gelir, bir önceki yıla göre % 53 ve çeyrek dönemler itibarıyla% 6 artarak 1,76 milyar $ oluyor.

Nisan ayında, AMD CEO’su Lisa Su, şirketin madencilik talebindeki düşüş nedeniyle önemli riskler taşınmasından endişe etmediğini söylüyor.

AMD’nin yüksek performansı, NASDAQ’daki hisse senedi fiyatında % 5,2’lik bir artışa yol açıyor.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin