Amazon Blockchain hizmetini başlattı! Listede ABD’nin iletişim devi ve Nestle var
Amazon Blockchain hizmetini başlattı! Listede ABD’nin iletişim devi ve Nestle var

Amazon Blockchain hizmetini başlattı! Listede ABD’nin iletişim devi ve Nestle var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perakende devi Amazon’un bulut bilişim platformu iştiraki olan Amazon Web Services (AWS), 30 Nisan’daki bir duyuruya göre, Amazon Managed  Blockchain’ini (AMB) genel olarak kullanıma sundu.

Amazon Web Services, Blockchain hizmetini başlattı

Ürün, müşterilerin kendi organizasyonlarında Blockchain ağları kurmalarına izin verecek ve Ethereum ve Hyperledger açık kaynak çerçevelerini kullanacak. Özellikle Amazon, AMB’nin milyonlarca işlemi gerçekleştirecek şekilde ölçeklendirilebileceğini belirtiyor.

Amazon, bir Blockchain-as-a-service’ın (BaaS) işletmelere kendi ağlarını daha hızlı ve daha düşük maliyetle geliştirmelerine izin vereceğini, çünkü “donanım sağlama, yazılım yükleme, erişim için sertifika oluşturma ve yönetme gereksinimini ortadan kaldırdığını belirtiyor. AWS’de Amazon Managed Blockchain Genel Müdürü olan Rahul Pathak şunları söyledi:

Amazon Managed Blockchain ağların oluşturulması, ağın kurulması, sertifikaların ve güvenliklerin yönetilmesi ve ağın ölçeklendirilmesi ile ilgileniyor.

AMB’yi uygulayan firmalar arasında ABD’nin iletişim devi AT&T ve Nestle var!

AWS’nin açıklamasına göre, AMB’yi uygulayan başlıca firmalar arasında ABD’nin iletişim devi AT&T, Nestle ve Singapore Exchange Limited bulunuyor. AWS ilk olarak Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) ile birlikte geçen yılın Kasım ayında AMB’yi açıkladı. QLDB, merkezi bir otorite tarafından denetlenen saydam, değişmez ve kriptografik olarak doğrulanabilir işlem günlüğü sağlamak için tasarlandı bir muhasebe veritabanıdır.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin