Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!
Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!

Altın rekora koşuyor! Bitcoin fiyatı takip edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finans dünyasında “güvenli liman” anlatısının en iyi temsilcisi olan altın, mart ayından bu yana tarihinin en büyük boğu koşularından birini kaydetti. Son dört ayda yüzde 30 değer kazanan değerli metal, ilk defa 1.800 doların üzerine çıktı. Türkiye’de de gram altın 400 Türk lirasını geçmek üzere. Peki Bitcoin fiyatı altını takip edecek mi?

Altının tarihsel grafiğini incelediğimizde son on senede bir U şeklinin çizildiğini görüyoruz. 2011 yılında başlayan bu trende 2020 yılına gelindiğinde yeni rekorlarla taçlanıyor.

Rusya ve Çin’in büyük miktarlarda altın satın aldığı biliniyor. 2018’de bu yönelime dahil olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nihayetinde yatırımlarının karşılığını alıyor gibi görünüyor. 2018 yılında önemli ölçüde güçlenen altın, hisse senetleri ve Bitcoin’in gerilediği bir manzarada yerini iyice sağlamlaştırmayı başardı. O dönem neredeyse tüm varlıklarda büyük kayıplar ve durgunluk görülmüştü.

Rusya ve Çin büyük miktarda altın satın almaya devam etse de fiyatlar 2018 senesinde düşmeye devam etti. Ancak bugün itibarıyla altın yeni rekorunu kırmaya çok yakın.

Bitcoin takip edecek mi?

Bitcoin’in bu eğilimi takip edip etmeyeceği büyük bir merak konusu. Sınırlı arzı sebebiyle dijital altın olarak anılan kripto para birimi, son dönemde hisse senetleriyle paralel bir görünüm izlese de güvenli bir yatırım aracı olarak görülüyor.

Bitcoin fiyatı bir süredir yatay seyrediyor ancak bazı analistler fiyatın yakında yükselişe geçeceğini düşünüyor. Altın rekor kırarsa bu yükseliş yeni bir tetiklemeye maruz kalabilir.

Ayrıca altın, fiat para veya bitcoin fark etmeksizin piyasaya daha fazla paranın akması demek varlık fiyatlarının da yükselişine yol açabilir. Koronavirüs salgınının hayatı durdurduğu şu günlerde bireylerin birçok ülkedeki bankacılık sistemine dair duyduğu güven de azalıyor.

Örneğin Lübnan’da finansal sistemleri çöktü, Arjantin’de enflasyon adeta uçuyor. Ekonomik açıdan zayıf olan diğer ülkeler de ekonomik olarak zorluklarla karşılaşıyor. Bu da Bitcoin ve altın gibi bankacılık sisteminin dışında bulunan varlıklara para akmasına sebep olabilir. Altın, tedarik gerektiren bir varlık olduğu için Bitcoin bu aşamada öne bile çıkabilir.

Bu arada ünlü bir stratejist S&P 500’ün de yakında rekor kıracağını iddia etti. Bitcoin fiyatı ile ilgili de tahminini paylaştı. Buradan okuyabilirsiniz.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin