Altın rekor tazeledi, kripto para piyasası da peşinden gitti: 5 Ağustos görünümü
Altın rekor tazeledi, kripto para piyasası da peşinden gitti: 5 Ağustos görünümü

Altın rekor tazeledi, kripto para piyasası da peşinden gitti: 5 Ağustos görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altın 2.000 doların üzerine doğru yönelimini sürdürüyor ve rekor üstüne rekor kırıyor. Bitcoin ise 11.300 dolarda istikrar yakalarken Chainlink 9,95 dolarda yeni bir ATH kaydetti.  Kripto para piyasasında Bitcoin nispeten sakin kalırken, bazı altcoinler Chainlink tarafından kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi ile dalgalanıyor.

Dünkü 11.500 dolarlık direncin üstesinden gelme girişiminden sonra Bitcoin yönünü aşağı çevirdi. Önde gelen kripto para birimi 11.000 dolardaki psikolojik desteği test etti. Boğalar daha fazla düşüşe izin vermedi ve BTC’nin hareketlerini de tersine çevirdi. Bu yazı yazılırken, Bitcoin yeniden güç kazandı ve şu anda 11.300 dolarda bulunuyor.

Fiyatı tekrar 12.000 dolara çıkarabilecek bir yükseliş paterni olduğu düşünülüyor. Eğer gerçekleşirse sonrasında 12.350 dolarda büyük bir engelle karşı karşıya kalınabilir. Alternatif olarak, desen reddedilirse ve BTC aşağı doğru yönelirse, destek olarak 11.000, 10.780 ve 10.280 dolara güvenebilir.

Kripto para piyasasının yükselen yıldızı Chainlink

Altcoin pazarında ise Chainlink yine manşetlere çıkıyor. Dün tüm zamanların en yüksek seviyesini kırdıktan sonra bugün de rekor kırmaya devam etti. LINK’in yeni ATH’si 10 doların hemen altında.

Ethereum’un Medalla test ağı lansmanı henüz fiyatı önemli ölçüde etkilemedi ve ETH yaklaşık 390 dolardan işlem görüyor. Ancak Ripple, son kazançlardan sonra %4 oranında geri çekildi ve 30 sentin altına geldi. Cardano ve Binance Coin de hareketli.

Goldman Sachs ve Peter Schiff’in değerli metal fiyatıyla ilgili iyimser tahminleri beklenenden daha hızlı gerçekleşti. Dünkü ticaret seansı sırasında, altın ilk defa ons başına 2.000 doların üstüne çıktı.

Altının rallisi, özellikle COVID-19 salgını patlak verdikten sonra oldukça etkileyici bir seyir izledi. Değerli metal mart ayındaki satışlar sırasında 1.460 dolara düştü ancak o zamandan beri dolara karşı değerini yaklaşık %40 artırdı.

Ninety One’da fon yöneticisi olan George Cheveley’e göre, bu rallinin sebebi “dünyanın gelecek yıl resesyona girip girmediği ya da toparlanıp canlanma parasına teşvik edilip edilmediğine dair belirsizlik. Her iki sonucu da düşündüğünüzde altının bir yeri var. ”

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin