6 Haziran Cardano ve Ethereum Classic analizi: ADA ve ETC'de son durum
6 Haziran Cardano ve Ethereum Classic analizi: ADA ve ETC'de son durum

Altcoin’ler neden Bitcoin’e karşı zayıflık göstermeye devam ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri başlangıcından beri, Bitcoin’e karşı olmuştur. Her yıl sürekli olarak “altcoin” yılı diye etiketlendi. Hatta yeni ve gelecek kripto paraların çoğunun Bitcoin ile yarışacağını ve kripto pazarını büyüleyici bir yer haline getirmek için gerekli rekabeti sağlayacağını umuyoruz.

Altcoin’lerin bu denli düşüşü beklenmiyordu

Kriptoların kabulü bir süredir yükselişe geçti ve her gün piyasada yeni bir kripto dalgalanmasına şahit olduk. Ancak, Bitcoin hâlâ tek başına iktidarda ve gücünü nötralize etmek için yapılan girişimlerde hiçbir sonuç vermiyor gibi görünmekte. Bu yıl, her zaman olduğu gibi, Bitcoin ve diğer altcoin’ler arasında sağlıklı bir rekabet olması bekleniyordu, ancak yılın yarısı bitti ve altcoinler Bitcoin’den karşısında düşmeye devam ediyor. Bu tablo, altcoin spekülatörlerinin beklediği bir şey değildi.

Bitcoin kuşkusuz, dijital para piyasasında en büyük kripto para birimidir ve altcoin’lerin neden Bitcoin’in gerisinde kaldığını açıklayan mükemmel bir temel gösterge olduğu varsayılmaktadır. Bitcoin’in artan değeri, birçok alternatif pazar için sorun oluşturur ve düştüğünde, çoğu kişinin alış yerini geri kazanamayacağı zararlar oluşturur. Altcoin’lerin en önemli sorunu, bu yıl iptal edilen Bitcoin ile bireysel ilişkileridir. Genellikle bozulan bu ilişkinin altcoin’lerin yaşadığı acının kaynağı olduğu düşünülüyor.

Altcoin’ler kırmızı bir denizde kaldı

Birçok altcoin, BTC değerine geldiğinde geçen hafta boyunca kırmızı gördü ve ilk 50’deki yedi kripto hariç BTC değerlerinde bir artış görmedi. İkinci en büyük dijital madeni para, 2019’un başından beri BTC’ye kıyasla değerinin neredeyse %35’ini kaybetti ve nispeten küçük olanlar için işler daha da kötü oldu. Örneğin, Waves, bu yılın başından beri BTC’ye karşı %85 oranında değer kaybetti ve Bitcoin’in bu yılki ani güven patlamasıyla altcoin’ler kırmızı bir denizde kaldı.

Yeni kripto paraların kripto pazarına akmaya devam edeceği ve bu kripto paraların Bitcoin’den değeri için bir şans alacağı umudunun kaçınılmaz bir güvencesi var, ancak şimdilik Bitcoin’in kripto pazarındaki sefaleti başka bir şekilde bitirilmesi gerekilecek.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin