featured

Altcoin piyasasında volatilite neden önemli? Ünlü kripto para analistinden tavsiyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası Bitcoin’in geçen hafta 65 bin dolara gerilemesi ile oldukça dalgalı bir dönem geçirmeye başladı. Altcoinlerdeki hızlı düşüşler, yatırımcı arasında endişe yaratırken ünlü kripto para analisti Lark Davis, en son Youtube videosunda altcoinlerin değişken doğasından bahsetti.

Ünlü analist Lark Davis, kripto volatilitesinin neden yüksek olduğunu ele alırken yatırımcıların bu dalgalı süreçte nasıl pozisyon almaları gerektiğini de açıkladı. Yatırımcıların değişken piyasa şartları karşısında sakın kalmak, doğru zamanda alım-satım yapmak gibi taktiklerin yanında volatiliteye bakış açısını değiştirecek açıklamalar yaptı.

Volatilite neden kazanç kaynağı?

Ünlü analist kripto para piyasasında volatilitenin normal bir süreç olduğunu ve volatilitenin yatırımcı için olumlu bir kavram olduğunu anlattı. Kelime olarak volatilite dalgalanma olarak ifade edilse de kripto piyasasında fiyatın zaman içindeki değişkenliğini ifade eder. Davis, altcoinlerde yüksek volatilitenin kazanç elde etmek için önemli fırsatlar yarattığını açıkladı. Ayrıca yüksek hacimli balina hareketleri, manipülasyonlar, ünlülerin meme coinlere X üzerinden verdiği destekler ve daha birçok neden düşüş ve çıkışları etkiler.

altcoin
Piyasadaki en yüksek volatiliteli tokenlar / Kaynak: Tradingview

Ayrıca bu dönemlerde mümkün olan en geniş aralık için piyasada büyük hareketlere ihtiyaç duyulduğu dile getirdi. Son olarak piyasadaki bu dalgalanmaların yüksek risk getirdiğini ve kayıpların çok büyük olabileceğini de unutmamak gerekir.

Altcoinler volatiliteden neden daha fazla etkileniyor?

Kripto ekosisteminde Bitcoin ETF’leri gibi gelişmelerin fiyatı yükseltmek için önemli gelişmeler olduğuna değinen analist, altcoinlerdeki spekülasyonların daha şiddetli olduğunu açıkladı. Altcoinler etrafında gelişen haberler, fiyatları çok hızlı yükseltebildiği gibi hızlı düşüşlere yol açıyor. Bu değişimlerle birlikte yoğun haber akışı, odak noktasının kaymasını neden olurken kripto paralarda beklenen teknolojik ve finansal gelişmeler arkada kalıyor.

Altcoin piyasasındaki çeşitlenme

Alltcoinin çok geniş bir kavram olduğundan bahseden Davis, Ethereum üzerinden Katman-2 büyümesine değindi. Katman-2 ağı; Base, Arbitrum ve Orbit zincirleri üzerinden Katman-3 çözümleri ile büyüyor. Katman-3 üzerinde uygulamalar ve hizmetler geliştirerek kullanılabilirliğini artırır ve kullanıcı arayüzleri ile blockchain üzerinden etkileşime girerek ölçeklenebilirliğini arttır. Katman-3 çözümleri altcoin pazarındaki çeşitliliği arttırır.

Analist çeşitlenmeden bahsederken hizmet projelerinden, gerçek dünya varlıklarından ve yapay zekâ coinlerinden ve oyun tokenlarının payından bahseder. Sektördeki bu gelişme çeşitliliğin yanında birçok faydayı da beraberinde getirir. Ayrıca bu çeşitlenenin kısa sürede fiyat artışında dalgalanmaları arttırdığını dile getirdi.

Meme coinlerin dalgalanmadaki rolü

Son olarak Youtube videosunda meme coin sektörünü ele alan analist, meme paralardan riskli ve son derece spekülatif varlıklar olarak bahsetti. Ancak Dogecoin gibi piyasa değeri açsından daha güçlü varlıkların uzun vadeli yatırım tercihi olarak değerlendirilebileceğini ele aldı. Ayrıca yeni çıkan meme coinler de piyasayı genişlettiğini ve spekülatif hareketleri tetiklediğini ifade etti.

Yeni çıkan coinlerden biri olan PlayDoge ise oyun tokenı olarak dikkat çekiyor. Doge memesi ile oyun kriptolarını birleştiren proje, en iyi P2E oyunu olma hedefini taşıyor. Proje, sanal evcil hayvan bakımına dayanıyor ve oyun içi gelişmeleri ile token kazanma şansı veriyor.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

PlayDoge token, efsanevi Tamagotchi tarzını kripto ekosistemi ile birleştirirken kullanıcılara staking ve APY gibi farklı alternatifler üzerinden kazanç elde etme fırsatı veriyor. Aynı zamanda topluluk ödülleri ile geniş bir kitle edinmeyi hedefleyen PLAY tokenları, her etapta yeni bir fiyat artışına gidiyor. Güncel fiyatı ise 0.00509 dolar olan PLAY tokenları, toplam 4,611,722.17 USDT’lik muazzam bir birikim topladı.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin