featured

Balinalardan beklenen adım geldi: Bu altcoin, aylardır süren düşüş eğiliminden kurtulmaya hazırlanıyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Chainlink (LINK), 6 Haziran’da üç yılın en düşük seviyesi olan 5,06 dolara geriledi. Fiyat, art arda iki ayı kırmızıda kapattıktan sonra 5 dolar seviyesinde nihayet dip bulmuş gibi görünüyor. Balinalar artık dipten kurtulmaya çalışırken, Chainlink’in önümüzdeki haftalarda yükseliş eğilimine girme şansı nedir?

Geçtiğimiz birkaç gün içinde Chainlink, balina faaliyetlerinde önemli bir artışa tanık oldu. Şimdi diğer stratejik yatırımcılar, realize edilmemiş kayıpları azaltmak için token’larını stake etmeyi düşünürken, LINK fiyatı yakın zamanda toparlanabilir

Balina faaliyetleri 2023 zirvesine ulaştı

Yaklaşık üç aylık düşüşün ardından, ağdaki büyük kurumsal yatırımcılar, LINK için bir kez daha büyük bahisler yapmaya başladı. Aşağıdaki IntoTheBlock grafiği, LINK token’larını içeren balina işlemlerinin 10 Haziran’da 2023 yılının zirvesine ulaştığını gösteriyor.

Özellikle, 4 Haziran ile 13 Haziran arasında yaklaşık %400’lük bir artış yaşandı.

altcoin LINK

Balina yatırımcıları, herhangi bir blockchain ekosisteminin yaşayabilirliği için kritik öneme sahiptir. Piyasalara likidite sağlarlar ve daralma dönemlerinde önemli satış baskısını azaltırlar.

Altcoin’in fiyatının üç yılın en düşük seviyelerine düşmesiyle birlikte, balinalar şimdi düşüşü hızlandırarak LINK fiyatında yakın zamanda gerçekleşebilecek bir toparlanma için konumlanıyor. Eğilim devam ederse, stratejik perakende yatırımcıların da artması an meselesi.

Yatırımcılar satmayı tercih etmiyor

Altcoin’in fiyatı üç yılın en düşük seviyesine düşerken, mevcut yatırımcıların çoğu şu anda eşi benzeri görülmemiş seviyelerde realize edilmemiş kayıplara sahip. LINK sahipleri artık kayıplarını azaltmak için getiri sağlayan staking fırsatlarına yöneliyor.

Aşağıdaki Glassnode tablosu, çeşitli DeFi protokollerinde stake edilen LINK arzında önemli bir artış yaşandığını gösteriyor. Spesifik olarak 5 Haziran ile 13 Haziran arasında, yatırımcılar akıllı sözleşmelerde 776,000 token daha (toplam dolaşım arzının %0,15’i) kilitledi.

Yukarıda gösterildiği gibi, bir fiyat düzeltmesi sırasında bu metriğin önemli ölçüde artması, elinde token tutanların satış yapma konusundaki isteksizliğinin arttığını gösterir. Bunun yerine, potansiyel kayıpları azaltmak için getiri sağlayan protokollere yöneliyorlar.

Dolayısıyla borsalarda dolaşan LINK arzındaki geçici düşüş, önümüzdeki günlerde fiyatların toparlanmasını tetikleyebilir.

Fiyat tahmini:

Balinalar arasındaki artan güven göz önüne alındığında, LINK fiyatı muhtemelen 6 dolara yükselecek. Bununla birlikte, boğaların fiyat toparlanmasından emin olması için altcoin’in 5,50 dolarda bulunan direnci aşması gerekiyor.

Eğer altcoin’in fiyatı, bu direnci başarılı bir şekilde kırabilirse 6,04 dolara doğru bir yükseliş başlatabilir.

Öte yandan, beklenmedik bir şekilde 5 dolarda bulunan destek noktasının altına düşerse yükseliş tezi geçersiz olacaktır. Bu durumda ayılar LINK fiyatını 4,45 dolara doğru düşmeye zorlayacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir