200 yıllık Alman bankasından flaş hamle: Kripto para fonu başlatılıyor! Fonda hangi kripto paralar olacak?
200 yıllık Alman bankasından flaş hamle: Kripto para fonu başlatılıyor! Fonda hangi kripto paralar olacak?

Almanya ulusal Blockchain stratejisi için endüstriden geri bildirim istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alman hükümeti, ülkede ulusal Blockchain stratejisi oluşturmak için harekete geçti. Bu bağlamda yaz aylarına kadar Blockchain stratejisini geliştirmek için endüstriden geri bildirim talep ediyor.

Reuters’in Pazartesi günkü raporuna göre, “Blockchain dağıtım sürecinde paydaş olabilecek şirketler ve sanayi grupları” strateji hakkında tavsiyelerde bulunmaya davet edildi. Sunulması beklenen önerilerin sonucunda herhangi bir yeni yasanın çıkarılıp çıkarılmayacağı konusu ise şu anda belirsiz.

Almanya ulusal Blockchain stratejisi için kolları sıvıyor

Raporda, Almanya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Berlin’in, yaklaşık 170 Blockchain girişimine ev sahipliği yaptığını ve ülkenin Blockchain teknolojisini çeşitli sektörler için uygulama konusunda büyük ilginin olduğu belirtildi.

Avrupa’nın en güçlü ekonomisi olan Almanya, daha önce Blockchain teknolojisi konusunda olumlu açıklamalar yapmıştı. Haziran ayında, Alman Mali Denetleme Kurumu (BaFin) başkanı Felix Hufeld, Blockchain teknolojisinin “devrimci” bir özelliği olduğunu ve uygulamalarının tüm finansal sektörünü değiştirebileceğini söylemişti.

AB ülkeleri de Blockchain teknolojisi için yoğun mesai harcıyor

Aslında, teknolojiye olan ilgi AB genelinde de artıyor. Geçtiğimiz hafta Lüksemburg, Blockchain üzerinden ihraç edilen menkul kıymetler için yasal bir çerçeve sağlayan bir tasarıyı onayladı. Ve geçen Aralık ayında, İtalyan hükümeti Blockchain stratejisini geliştirmek için bir araya getirilen 30 uzmandan oluşan bir liste yayınladı.

Bölgesel düzeyde, Avrupa Parlamentosu kısa bir süre önce iş sektörlerinde ve ticarette Blockchain benimsemesini artırmak için önlemler alma çağrısında bulundu. Ayrıca, yedi AB üyesi ülke – Fransa, İtalya, İspanya, Malta, Kıbrıs, Portekiz ve İspanya – devlet hizmetlerini ve ekonomik refahı artırmak için Blockchain teknolojisinin kullanımını teşvik etmek amacıyla Aralık ayında bir araya geldi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin