Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor
Her gün kullandığımız SWIFT sistemi, Ripple sayesinde stratejisini değiştiriyor

Kripto için olumlu haber: Almanya, ABD Dolarından bağımsız SWIFT sistemi için çağrıda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Dolarından bağımsız olarak Almanya, SWIFT sistemi için çağrıda bulundu. Alman Dışişleri Bakanı mevcut SWIFT sisteminin dışında bağımsız bir finansal transfer yöntemi geliştireceklerini söyledi. 1974 yılında kurulan SWIFT (Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Kurumu) uluslararası banka transferlerinin çoğunluğu için kullanılmaktadır.

Almanya, ABD’nin etkisinden arınmış, bağımsız bir ödeme sistemi kurmayı düşünüyor ve bu da Bitcoin için çok olumlu bir hamle olarak gözüküyor.

Almanya, SWIFT sistemi ile özerkliğini güçlendirecek

Son zamanlarda İran ve Türkiye’ye uygulanan yaptırımlar, bu iki ülkeyi finansal küresel sistemden dışladı ve diğer ülkelerle işlem yapamaz hale getirdi. Böyle bir durum Almanya’nın ABD’ye karşı tavrı üzerinde ciddi bir etkiye sahip.

Bu yılın Mart ayından bu yana Angela Merkel’in dördüncü kabinesinde hizmet veren Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas şunları söyledi:

Bu nedenle, ABD’den bağımsız, Avrupa Para Fonu yaratan ve bağımsız bir Swift sistemi oluşturan ödeme kanalları kurarak Avrupa özerkliğini güçlendirmemiz şart.

Avrupa, dünyanın ekonomik peyzajını Bitcoin ve kripto para birimlerine yeşil ışık vererek tam olarak yeniden şekillendirebilir. Alman-Fin girişimci olan Kim Dotcom, Avrupa ekonomilerinin küresel bankacılık sisteminden geri çekilmesinin, ABD dolarının devalüasyonuna yol açabileceğine inanıyor ve bu durum da, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların ülkeye gelmesini sağlayacak.

Dotcom şöyle söyledi:

Önemli. Alman Maliye Bakanı AB para fonunu ve ABD dışı ödeme sistemlerini önerdi. İran anlaşmasını kurtaracağını söyledi. Ama gerçekte ABD’nin baskınlığından AB çıkıyor. Dediğim gibi, USD çökecek. Kripto ve altın alın.

Kripto para birimleri zaten ulusal ekonomileri olumsuz dış ve iç ekonomik trendlerden koruyabilen bir çözümün itibarını kazandı. Venezüella hükümetinin ulusal kriptoyu, ülke ekonomisini tahrip eden ve finansal sisteme daha fazla istikrar getirecek enflasyonu durdurmak için bir araç olarak gördüğünü bildirmişti.

İran’a gelince, ABD Başkanı Donald Trump tarafından ortaya konan yukarıda bahsedilen ekonomik yaptırımların üstesinden gelmek amacıyla kendi dijital para birimini başlatma seçeneği ele alınıyor.

SWIFT hareketi küresel para politikası için ne anlama geliyor?

Genel olarak, kripto para birimine dayalı bir sistemin, ABD tarafından Avrupa bankacılığı da dahil olmak üzere diğer ülkelerin çıkarlarına uygun olmayan uluslararası bankacılık alanını kontrol etmek için güçlü bir araç olarak SWIFT’e alternatif olabileceğine inanılmaktadır. SWIFT mali sistemi Belçika’da olmasına rağmen, ABD’nin yaptırımlarına direnemez.

Ancak, durumun gelecekte değişeceğini bekleyebiliriz. Örneğin Ripple, mevcut SWIFT sistemlerini yakında değiştirebileceğine inandığı çözümlerinin coğrafyasını aktif olarak genişletiyor. Şu anda, Ripple sadece Asya ve Orta Doğu’daki operasyonlarını başlatmakla kalmıyor, aynı zamanda büyük Alman bankaları da dahil olmak üzere bir takım Avrupa finans kurumları ile görüşmelerde bulunuyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin