Almanya merkez bankası
Almanya Merkez Bankası Başkanı, dijital paraların ciddi sonuçları konusunda uyardı

Almanya Merkez Bankası Başkanı, dijital paraların ciddi sonuçları konusunda uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters’in 29 Mayıs’ta yaptığı haberde, Almanya’nın merkez bankası Deutsche Bundesbank’ın (BBk), merkez bankalarını dijital para birimleri geliştirme riskleri konusunda uyardığı belirtildi.

BBk başkanı ve Uluslararası Uzmanlar Bankası (BIS) yönetim kurulu başkanı Jens Weidmann’ın, dijital para kabulünün kriz döneminde finansal sistemi potansiyel olarak dengesizleştirebileceğini iddia ettiği bildirildi.

Alman ekonomist, dijital para birimlerine kolay erişimin, borç verenlerin çöküşünü hızlandırabilirken, “ekonomik bir ortamda bile“ bankaların iş modelini temelden değiştireceğini ” savundu.

Avrupa’nın en köklüsü Almanya Merkez Bankası dijital paralara karşı temkinli

Weidmann ayrıca, dijital paraya kolay erişimin potansiyel olarak merkez bankalarını bilançolar açısından olumsuz yönde etkileyebilecek artan oynaklığa yol açabileceğini savundu.

Deutsche Bundesbank, Avrupa Merkez Bankaları Sisteminin bir parçası ve geçmişinden dolayı kuruluşun en etkili katılımcısı olduğu biliniyor. Banka, tam bir bağımsızlık edinen ilk merkez bankası ve merkez bankası şeklindeki Bundesbank modeliyle sonuçlandığı anlaşılıyor.

Bundesbank modelinin Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından tüm euro sistemine temel olarak kullanıldığı bildiriliyor.

Dün, Alman hükümeti, otoritenin ülkedeki kripto ticaret platformlarında meydana gelen herhangi bir “siber olay” veya pazar manipülasyonu görmediğini dile getirdi.

Bu haftanın başlarında, ECB’de bir yetkili merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) sağladığı büyük faydaların altını çizdi. Yetkiliye göre, CBDC’ler bir değişim ortamı, bir ödeme aracı ve bir değer deposu rolü oynayabilir. Ancak, bu tür para birimlerinin kabul edilmesi de potansiyel olarak “finansal dışlanma seviyelerini artırabilir” diye de ekledi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin