alman borsası
Alman borsası yan kuruluşu bir ilki gerçekleştirecek

Alman borsası yan kuruluşu bir ilki gerçekleştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya’nın ikinci büyük borsası konumunda bulunan olan Börse Stuttgart, bünyesine Sowa Labs’ı kattıktan sonra, ilk büyük girişimlerine imza atmak üzere. Alman borsası yan kuruluşu olan Sowa Labs, bu yılın sonunda bir kripto para trading uygulaması yayınlayacak. Uygulama mevcut yapısı ile sektöre bir çok yenilik getireceğe benziyor.

Bison olarak adlandırılan uygulama, Eylül ayında satışa sunulacak ve başlangıçta Bitcoin (BTC), Ethereum (ETC), Litecoin (LTC) ve Ripple (XRP)’nin ticaretini destekleyecek. İnternet sitesi, gelecekte daha fazla varlığın dahil edileceğini belirtiyor. Sowa labs, ayrıca Bison uygulamasında işlem ücreti talep etmeyeceklerini de vurguluyor. Uygulama, ilk olarak Almanca olarak hayata geçecek olup, ardından kısa bir süre sonra İngilizce sürümü de yayınlanacak.

Bison adlı uygulama Alman borsası Börse Stuttgart’ın desteğiyle geliştirildi

Sowa Labs Genel Müdürü Dr. Ulli Spankowski’a göre:

BISON, dijital para birimlerinde işlem yapmayı kolaylaştıran bir uygulama olacak. aynı zamanda dünyada geleneksel borsaya sahip olan ilk kripto uygulaması olma unvanına da sahip.

Börse Stuttgart, geçen Aralık ayında fintech girişimini satın aldığında,  Sowa Labs’ın % 100 hissesine sahip olmuş oldu. Börse Stuttgart’ın yönetim kurulu üyesi Alexander Höptner, Sowa Labs’ın satın alınmasının  borsanın dijital stratejisinin bir kısmının yerine getirilmesine yardımcı olduğunu söyledi. Satın alımın tam maliyeti bilinmezken, Höptner yedi haneli bir rakamla el değiştirdiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay, Kanadalı bayi aracılık komisyoncusu Shorecan DCN, bir kripto para aracılık servisi başlatmak için Paycase Financial ile bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Yeni girişimin 2018’in ikinci çeyreğinde başlaması planlanıyor. Aracılık platformu BTC ve ETH’ye odaklanacak.

cointelegraph

 

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin