alibaba
Alibaba, şirketlerinin fikri mülkiyet sistemini Blockchain’e taşıyacak

Alibaba, şirketlerinin fikri mülkiyet sistemini Blockchain’e taşıyacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin haber medyası Sohu, Alibaba’nın Blockchain teknolojisini IP sistemine entegre edeceğini bildirdi. Blockchain kullanımının temel amacı, fikri mülkiyet koruma sistemini güçlendirmek. İşletmelere küresel düzeyde daha iyi fikri hizmetler uygulamak da sistem güncellemesinin arkasındaki diğer bir amaç.

Küçük ölçekli işletmeler bu daha iyi fikri hizmetlerden yararlanabilecekler. Sadece küçük ölçekli işletmeler değil, aynı zamanda orta ölçekli işletmeler de bu daha iyi entelektüel hizmetlerden faydalanabilecek.

Alibaba ‘nın toplamda 262 tane Blockchain patenti olduğu biliniyor

Şirketin fikri mülkiyet koruma direktörü Ali Xizhi, Alibaba’nın blok zincir üzerinde açıklık, şeffaflık ve yetersizlikten faydalanarak fikri mülkiyet haklarının dosyalanması sürecini yükseltme aşamasında olduğunu söyledi. Bu yükseltmede, Ali Platform Yönetimi, Ant Financial Group’un finansal sınıf ticari blok zincir teknolojisini tanıttı.

Ali platformunda, her gün Alibaba’nın fikri mülkiyet koruma sistemi tarafından 30 milyondan fazla yeni ürün ve 1,5 milyar stok mal sunuluyor. Blockchain teknolojisinin uygulanması, platformun, milyonlarca küçük ve orta ölçekli işletme, marka ve girişimciye ulaşmasını sağlayacak.

Özellikle, Alibaba 262 adet blok zincir patenti başvurusunda bulundu ve Çin internet devleri Tencent ve Baidu ise Çin Bilgi ve İletişim Fikri Mülkiyet Merkezi tarafından kaydedilen, sırasıyla 80 ve 50 patent için başvurdu.

Çinli şirketler Blockchain patentlerinde lider

2013’ten 2018’e kadar olan sürede Çinli şirketler toplam 4.435 adet blok zincir ile ilgili patent başvurusunda bulundular. Amerikalılar ise bu konuda Çini takip ediyor. Amerikalı şirketler, aynı dönemde 1.833 patent başvurusu ile patentlerin yüzde 21’ini elde etmiş durumda.

Kısa süre önce, Alibaba Group’un sınır ötesi tedarik zincirleri için blok zincir uygulaması düşündüğü ortaya çıkmıştı. Alibaba Group Başkan Yardımcısı Lif Sona, şirketin, yerel yönetimlerle bağlantılı olabilecek kapalı devre ekolojik bir sistem oluşturmak için teknolojiyi karmaşık tedarik zincirlerinde kullanmak istediğini söyledi.

bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin