featured

Ağustos ayında yakından izlenmesi gereken 5 altcoin ve analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Temmuz ayı, kripto para piyasası için çoğunlukla düşüşle geçse de birkaç altcoin önemli kazançlar elde ederek bu süreçteki düşüş eğilimini tersine çevirdi. Aşağıdaki beş kripto para, ağustos ayında dikkat çekebilir.

Litecoin (LTC) yarılanması fiyat artışına yol açabilir

Litecoin ilk başladığında madencilere ödül olarak blok başına 50 LTC veriliyordu. Bu ödül 840.000 blok kazıldıktan sonra (kabaca her dört yılda bir) yarıya inmektedir. Bu olay yarılanma olarak adlandırılır ve deflasyonist amaçlarla yapılır ve blok başına blok ödülü 0 olana kadar devam edecektir.

Mevcut blok ödülü 12,5 iken, üçüncü Litecoin yarılanması 2 Ağustos’ta gerçekleşecek ve ödülü blok başına 6,25 coine düşürecek. Balinalar yarılanma öncesinde yükleme yaparken LTC madencileri de rezerv bakiyelerine 400.000 LTC enjekte etti.

LTC fiyatı, 3 Temmuz’dan bu yana azalan bir kamadan çıktığı için yükseliş işaretleri de gösteriyor. Bu tür yapılardan kopmalar genellikle önemli yukarı yönlü hareketlere yol açar. Ancak LTC fiyatı kısa bir süre sonra kırılma öncesi seviyelerine düştü.

LTC fiyatı yukarı doğru hareket etmeye devam ederse bir sonraki direnç mevcut fiyattan yüzde 13’lük bir artışla 102 dolar olacaktır. Ancak LTC fiyatı 90 dolardaki kırılma seviyesinin altına düşerse kırılma geçersiz olacaktır. Bu durumda fiyat yüzde 9’luk bir düşüşle 82 dolara kadar gerileyebilir.

Icon (ICX) teşvikli Testnet’i başlattı

ICX xCall teşvikli test ağı 31 Temmuz’da başladı. Test ağı özellik testi, merkezi olmayan uygulamalar ve araçlara odaklanacak. Kaliteli başvurular 845.000’e kadar ICX alabilecek. ICX fiyatı 22 Haziran’da azalan bir direnç çizgisinden çıktı. Kopuşa rağmen, fiyat 0,25 dolarlık yatay direnç alanını temizleyemedi. Aksine alan onu iki kez reddetti ve daha düşük bir yüksek (kırmızı simge) oluşturdu. Bu, kırılmanın meşru olmayabileceğini gösteren bir düşüş işaretidir.

Dolayısıyla ICX trendi, fiyat 0,25 dolarlık direnç alanının üzerine çıkana kadar yükseliş olarak kabul edilemez. ICX fiyatı kırılırsa bir sonraki direnç olan 0.55 dolara yükselebilir. Bu yüzde 55’lik bir artış olacaktır. Ancak bunu yapamazsa 0,17 dolar alanına yüzde 22’lik bir düşüş beklenecektir.

Horizen (ZEN) test ağı yayında

Horizen altcoini ana zincir korumalı havuzlarının ortadan kaldırılması, ZEN 4.1’in önümüzdeki zorunlu yazılım yükseltmesi sırasında gerçekleştirilecektir. Beklenen sürüm takvimi aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

Testnet – Ağustos 2023 / Mainnet – Eylül 2023

ZEN fiyat hareketi ICX’inkine çok benziyor. Fiyat azalan bir direnç çizgisinden çıkarken ana yatay direncini 9,45 dolardan temizleyemedi. Aksine üç kez reddedildi ve uzun üst fitiller (kırmızı simgeler) oluşturdu.

Ancak o zamandan beri bu direnç seviyesini geri aldı. Reddedilme bir kez daha gerçekleşirse ZEN azalan direnç çizgisine 7 dolara düşebilir, bu da mevcut fiyattan yüzde 25’lik bir düşüş anlamına gelir. Öte yandan ZEN altcoini patlak verirse yüzde 60 oranında yükselebilir ve 15 dolara çıkabilir. Şu anda yaklaşan testnet ZEN için yükseliş momentumu gösteriyor çünkü fiyat gün içinde yaklaşık yüzde 3 arttı.

Tezos buluşması ilginin artmasına yol açabilir

Tezos Londra buluşması 2 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. XTZ altcoinin fiyatı temmuz ayının başında azalan bir direnç çizgisinden çıktı. Bu tür yapılardan kopuşların önemli artışlara yol açması beklenirken Tezos için durum böyle olmadı. Aksine fiyat o zamandan beri kırılma seviyesi civarında seyretti.

Artış gerçekleşmezse XTZ altcoini, mevcut fiyattan yüzde 17’lik bir düşüşle yılın en düşük seviyesi olan 0,70 dolara gerileyebilir. Ancak artış devam ederse fiyat yüzde 45 oranında yukarı doğru hareket edebilir ve bir sonraki direnç olan 1,20 dolara ulaşabilir.

Ultra (UOS) altcoini oyun platformunu başlattı

Ultra arena 8 Ağustos’ta açılıyor. Arena, oyuncuların çeşitli ödüller kazanmak için arkadaşlarıyla en sevdikleri oyunlarda rekabet etmelerini sağlayacak bir espor turnuva platformudur. Arena Ultra platformunda kullanıma sunulacak. Lansman, 0,17 dolarlık yıllık düşük destek alanından neredeyse kopan altcoin fiyatı için çok ihtiyaç duyulan bir destek sağlayabilir.

altcoin

Bu yıllık düşük destek bir çöküşü teyit ederse bir sonraki en yakın desteğe 0,10 dolara yüzde 40’lık bir düşüş meydana gelebilir. Öte yandan bir sıçrama gerçekleşirse fiyat yüzde 30 oranında artabilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin