Afrika'da 10.000 doların altındaki kripto para işlemleri yüzde 55 arttı
Afrika'da 10.000 doların altındaki kripto para işlemleri yüzde 55 arttı

Afrika’da kripto para kullanımı tüm zamanlar rekoru kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Afrika ülkeleri bir süredir kripto para endüstrisinin bir sonraki cenneti olarak lanse ediliyor. Gelen veriler bunu destekler nitelikte. Afrika ülkelerinde eşler arası kripto para ticaretinin haftalık 15 milyon ABD dolarını aştığı açıklandı.

Afrika, ABD’nin ardından en güçlü ikinci P2P pazarı konumunda

Afrika kıtası, eşler arası kripto ticaretinde çok sert bir yükseliş kaydediyor. Geride kalan haftada Afrika kıtası yedi günlük çerçevede bu alanda artış kaydeden tek bölge oldu. Bu yılın başlarında Sahra altı Afrika kıtası; Asya-Pasifik, Doğu Avrupa ve Latin Amerika bölgelerini geride bırakarak eşler arası kripto para ticaretinde yüzde 50’nin üzerinde bir hacim marjı bildirdi.

Afrika bu verilerle Amerika’nın ardından en güçlü ikinci P2P kripto ticaret pazarı olarak dikkat çekiyor.

Çoğu ülke iki katın üzerinde artış kaydetti

Bu konuyu gündeme taşıyan kripto para analisti Kevin Rooke, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Afrika’nın en iyi eşler arası pazarlar arasında üç haneli yükselişler kaydeden bölgeleri olduğunu belirtti. 

Sadece 3 ay içinde P2P hacimlerinin arttığı bazı bölgeler ve artış oranları şöyle:

  • Nijerya: %125
  • Kenya: %199
  • Güney Afrika: %194
  • Gana: %257

Afrika kripto para endüstrisinin yeni cenneti olabilir

Toplamda bu dört ülke şu anda Bitcoin üzerinden haftalık 15 milyon dolarlık işlem hacmi bildiriyor.

Eşler arası Bitcoin pazar yeri Paxful’dan bir sözcü, Afrika’nın üst düzey pazarlarına ek olarak Kamerun’un da 5 milyon dolarlık hacmiyle bir “kırılma ülkesi olduğunu” bildirdi. Afrika, gelecekte kripto para adopsiyonunun sağlanması için kilit bir bölge olarak görülüyor.

Bu arada ABD ve Çin arasındaki gerilim büyüyor. Bunun Bitcoin fiyatına olası etkilerini buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin