Microsoft
Microsoft, dijital para sahiplerini yeni kötü amaçlı yazılımlardan haberdar olmaları konusunda uyarıyor

Adaptasyonda bir adım daha: Microsoft Excel Bitcoin’i para birimi olarak tanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dikkatli bir Reddit kullanıcısı Microsoft Excel’in artık Bitcoin’i (BTC) bir para birimi olarak gösterdiğini fark etti.

Daha da ilginç olanı, bir Microsoft çalışanının Bitcoin, Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) için gerçek zamanlı fiyatlar sağlayan Excel’i gösterdiği bir resim yayınlamasıydı.

Microsoft şirketinin bundan önce Blockchain ve kripto paralar ile daha yakın çalışmaya başladığı biliniyor. Stratis, Microsoft tarafından bağımsız bir yazılım satıcısı olarak tanınıyor. Daha önce Blockchain geliştirmeyi işletmeler için kolaylaştırmayı amaçlayan bir Hizmet Olarak Bir Blockchain Hizmeti (BaaS) projesi hayata geçirildi. Sonrasında kurumsal yatırım firması Bakkt’ı destekleyen Microsoft, son olarak Azure bulut hizmetinde Ethereum için bir geliştirme seti yayınladı.

Microsoft Blockchain konusunda uzmanlaşıyor

Microsoft, diğer Blockchain platformlarının geliştirilmesini de destekliyor ve Azure hizmeti gerçek anlamda geliştirmeyi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Ancak belki de en ilginç olanı, Microsoft’un Bitcoin Blockchain üzerine ION adında merkezsiz bir kimlik çözümü oluşturacağını duyurması. Microsoft daha önce Blockchain’e dayanan kimlik çözümlerinin geliştirilmesine ilgi duymuştu ve gerçekten de teknolojinin birincil kullanım durumlarından biri olarak görülüyordu.

Ayrıca, Microsoft, Louis Vuitton’un sahibi LVMH ile birlikte faaliyete geçen bir Blockchain üzerinde çalışıyor.

investinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin