Abu Dhabi, Bitcoin
Abu Dhabi, Bitcoin, Kripto Paralar ve ICO'ları kucaklamaya hazırlanıyor

Abu Dhabi, Bitcoin ve Kripto Paraları kucaklamaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Arap Emirliklerinden Kripto Para sektörünü heyecanlandıran bir haber daha geldi: Abu Dhabi, Bitcoin ve Kripto Paraları kucaklamaya hazırlanıyor. Abu Dhabi uluslararası finans merkezi düzenleyicisi, kripto para endüstrisi için müthiş düzenlemeler düşünüyor, bu değişim ve aracıların finansal bölgeye akın edebilecekleri bir hareket olarak görülüyor.

Abu Dhabi, Bitcoin, Kripto Paralar ve ICO’lar hakkında olumlu yaklaşımlar sergiliyor. Pazar günü yapılan bir açıklamada , Abu Dhabi Global Market’in Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu (FSRA), şu anda sanayi firmaları ve ilgili makamlarla düzenleyici bir çerçeve geliştirmeyi gözden geçirdiğini söyledi.

Yeni düzenleme sayesinde, başta Kripto Para Borsaları olmak üzere birçok firmanın kendisine dostça yaklaşan bir saha bulmuş olmaları söz konusu.

Konuyla ilgili düzenleyiciler bir açıklamada:

“Sanal para birimlerinin ve aracıların faaliyetlerini düzenleyen ve denetleyen, sağlam, riske uygun bir düzenleyici çerçevenin gelişimini gözden geçirip düşünüyoruz. Böyle bir çerçeveyi düşünürken FSRA, endüstri katılımcılarına ve ilgili meslek kuruluşlarına danışmak ve yakın işbirliği içinde çalışmayı planlıyor “dedi.

Gelişme , Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkentinde kripto para birimleri ve ICO’lar için Abu Dhabi hükümeti tarafından yayınlanan bazı yönergelerle geldi . Ekim ayında Abu Dabi’nin finansal piyasalar düzenleyicisi, ICO’ları menkul kıymet ve kripto para birimleri olarak emtia olarak ayırarak sektörde düzenleyici bir yaklaşım olan “tek boyutlu” düzenleyici bir yaklaşımı reddetti.

Bitcoin , bir yıl önce BAE merkez bankası tarafından bir yasak koyduktan sonra, bölgedeki sektörün gelişimi için belirgin bir olay dönüşümü yaşandı . Açıklama dün , BAE’nin Sermaye Piyasası Kurulu’nun (UAE) Menkul Kıymetler ve Emtialar Kurumu (SCA) tarafından yapılan yatırım riskleri konusundaki kamuya açık bir uyarı sonrasında gerçekleşti.

FSRA, açıklamasında, kripto para birimlerinin bir değişim aracı olarak gelişine de değindi. Dostane düzenlemeler, yalnızca 40’ın üzerinde şirketin uluslararası finans merkezi içersinde kripto para birimlerinin ödemelerde kullanılabileceğini görebiliyordu.

“FSRA, yasal ihale olmasa da, sanal para birimlerinin mal ve hizmetler için bir değişim aracı olarak küresel olarak ilgi gördüğünü kaydediyor.”

Bu arada Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan merkez bankaları, sınır ötesi işlemlerin blok zincir tabanlı bir kripto para kullanarak çok yakında görebileceği bir kripto para geliştirmeye çalışıyorlar .

Bölgede Dubai, Bitcoin ve Kripto Para alanındaki çalışmalarıyla zaten göze çarpan bir yönetim olarak biliniyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin