ABD'li yetkililer, 120 adet Bitcoin’i satışa çıkarabilir!
ABD'li yetkililer, 120 adet Bitcoin’i satışa çıkarabilir!

ABD’li yetkililer, 4,3 milyon dolarlık Bitcoin’i açık arttırma usulüyle satacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’li yetkililer, yaklaşık 4,3 milyon dolarlık Bitcoin’i (BTC) önümüzdeki ay açık arttırma usulüyle satışa çıkarmayı planlıyor. ABD‘deki kolluk kuvvetleri (ABD’li Marshals), tarafından yapılan aşağıdaki duyuru, 660 BTC’nin satışını özetliyor:

ABD‘deki kolluk kuvvetleri, açık attırmanın iki ayağı olacağını belirtiyor

5 Kasım’da başlaması planlanan ihalede, teklif sahiplerinin en geç 31 Ekim’e kadar kimliklerini kayıt ettikten sonra 200.000 dolar yatırması isteniyor. Açıklamaya göre, açık arttırmanın iki ayağı olacak ve Bitcoin’ler bu süreç boyunca 100’er tane Bitcoin’in bulunduğu altı, 60 adet Bitcoin’in bulunduğu bir bloğa ayrıştırılacak. ABD’li Marshals, teklif sahiplerinin diğer teklifleri göremeyeceği veya tekliflerini teklif ettikten sonra değiştiremeyeceğini de sözlerine ekliyor.

Ajans, açık artırmadaki varlıkların bir kısmının, ABD hükumetinin Bitcoin trader’ları Theresa Tetley ve Thomas Mario Costanzo aleyhindeki davalar gibi, son zamanlarda Bitcoin kara para aklama suçundan hapse mahkum edilen kişilerin  Bitcoin’i olduğunu belirtiyor.

ABD’li yetkililer, 120 adet Bitcoin’i satışa çıkarabilir!

ABD’li yetkililer, yukarıda belirtilen iki şahıstan toplamda 120 adet Bitcoin aldı ve bunun 40’ının Tetley’den, 80’ini ise Costanzo’dan aldı. Fakat bu 120 adet Bitcoin’in ne kadarlık kısmının satışa çıkarılacağı bilinmiyor.

ABD’li Marshals’ın bu yılın Mart ayında 2.100’den, Ocak ayında ise 3.600’den fazla Bitcoin’i açık arttırma yoluyla sattığı biliniyor. ABD’li yetkililerin, yaptığı bu satışlar sonucunda 50 milyon dolardan fazla para aldığı belirtiliyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin