Telegram
ABD’den yeni bir kripto para yasağı: SEC Telegram token satışını reddetti

ABD’den yeni bir kripto para yasağı: SEC Telegram token satışını reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus mesajlaşma platformu Telegram ‘ın uzun zamandır beklenen kripto token satışı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu engeline takıldı. Düzenleyici kurum, ani bir kararla 1.7 milyar dolarlık ICO için bir sınırlama emri getirdi.

Kripto para yasakları devam ediyor

ABD yasal otoritesi, özellikle yeni token satışları olmak üzere kripto para konusundaki tutumlarını gevşettiklerine dair herhangi bir işaret göstermiyor. Telegram kurucusu Pavel Durov, Telegram Open Network’u Libra’ya benzer bir ödeme seçeneği olarak başlatmayı umduğunu belirtmişti.

Telegram teklifi, Ocak 2018’den bu yana gündemde. Ve geçen yılın ortasında da bir takım karışıklıklar yaşamışlardı. Şirket, yeni TON blok zincirin gelişimini ve popüler haberci hizmetini finanse etmek için geçen yılın başlarında fon artırmaya başladı. Haberlere göre, mesajlaşma platformu satış öncesi 600 milyon dolara ve halka arz yoluyla da 700 milyon dolar fon toplamaya çalışıyordu.

Resmi açıklamaya göre, 171 adet ilk yatırımcılara indirimli fiyatlarla 2.9 milyar Gram tokeni satıldı. Bu, 39 ABD’li alıcıya 1 milyardan fazla token satışı içeriyor. Telegram, bu ayın sonundan önce tokenleri teslim edeceğini ve SEC’in başka planları olduğu için onlarla birlikte piyasaya girebileceklerini söyledi.

SEC, firmayı, tokenli satışlarını menkul kıymet olarak tanımladığı için bunları kayıt altına almamakla suçladı. SEC’in İcra Dairesi Eş Başkanı Stephanie Avakian’ın görüşleri şu şekilde:

Bugünkü acil eylemimiz, Telegram’ın yasadışı yollarla satıldığını iddia ettiğimiz dijital tokenlerinin ABD pazarlarına çıkmasını önlemektir. Sanıkların yatırımcılara Gram ve Telegram’ın ticari faaliyetleri, finansal durumu, risk faktörleri ve menkul kıymet yasalarının gerektirdiği yönetime ilişkin bilgi sağlamadığını iddia ediyoruz.

SEC’in İcra Dairesi Başkan Yardımcısı Steven Peikin, regülâtörün, ihraççıların ürünlerini yalnızca bir kripto para veya dijital bir token olarak göstererek federal menkul kıymetler yasalarından kaçınamayacaklarını belirttiklerini ekledi.

SEC Telegram engeli, Ton’un piyasaya çıkışını engeller mi?

Şirket, ayrıca blockchain konusundaki çalışmaları gizlice tuttu ve geçen ay ağ için yalnızca kodu serbest bıraktı. Coinbase ise Gram tokenleri için gözetim desteğini açıklamakla aceleci davrandı gibi gözüküyor.

Cuma günü alınan bu karar, SEC’in yıl boyunca EOS token satışının da kaydı yapıldığı söylenen Block.one ile anlaşmaya varmasından bir hafta sonra gerçekleşti. Firma 4 milyar doların üzerine çıktı ama 24 milyon dolarlık bir fatura ile yüzde 1’den az para cezasına çarptırıldı. EOS’un menkul kıymet olarak kaydedilmesine de gerek kalmadı.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin