Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı
Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı

ABD’deki bankalar kripto para saklama hizmeti vermeye başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Para Birimi Denetçi Ofisi (OCC), ABD’deki ulusal olarak onaylanmış tüm bankaların kripto para birimleri için saklama hizmetleri sağlamasına izin vermeye başlıyor.

22 Temmuz tarihli genel bir bildiride, Kıdemli Denetçi Yardımcısı ve Kıdemli Danışman Jonathan Gould, herhangi bir ulusal bankanın, kripto para cüzdanı için benzersiz kriptografik anahtarlara sahip olabileceğini ve ulusal bankaların müşterileri için dijital varlıkları tutmasının yolunu sağlayabileceğini yazdı.

Kripto para birimi endüstrisi için büyük bir gelişme

Bildiri, kripto endüstrisi için önemli bir gelişmeyi işaret ediyor. Daha önce custody (emanet), büyük yatırımcılara hizmet sunmak için genellikle güven sözleşmesi gibi bir devlet lisansına ihtiyaç duyan bir hizmetti. Artık hisse senedi sertifikaları ve benzerleri için benzer güvenlik hizmetleri sağlayan büyük, düzenlenmiş finansal şirketler savaşa girebilecek.

Tanımlanamayan bir bankaya veya benzer bir kuruma yönelik görünen bildiri, bankaların “mevcut seçeneklere göre daha güvenli depolama hizmetleri sunabileceğini” ve hem tüketicilerin hem de yatırım danışmanlarının, özel anahtarlarına erişim sağlayabilmelerini sağlayacak.

Bildiride, “Kripto para birimleri için emanet hizmeti sağlamak, birçok bakım faaliyetinden diğer açılardan farklı olacaktır” ifadesi yer aldı. Dijital cüzdanlara olan ihtiyacı işaret eden bildiride bir Blockchain üzerinde bulundukları için kripto paraların fiziksel mülkiyeti olmadığı bilgisi yer aldı.

OCC, finansal piyasalar daha teknolojik hale geldikçe, bankalar ve diğer hizmet sağlayıcıların yeni teknolojiden ve müşteriler için geleneksel hizmetler sunmak için yenilikçi yollardan yararlanma ihtiyacının artacağının farkında.

Bildiride bankaların hem menkul kıymetli hem de menkul kıymetsiz saklama hizmetleri sunabileceği belirtildi. Ayrıca alana giren bankaların “sağlam risk yönetimi uygulamaları ile uyumlu olan faaliyetleri geliştirmesi ve uygulaması ve bunları bankanın genel iş planları ve stratejileri ile uyumlu hale getirmesi” gerektiği belirtildi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin