ABD'nin en büyük şehirlerinde Bitcoin konulu billboard çalışmaları sergileniyor: Amaç BTC'nin mesajını halka ulaştırmak...
ABD'nin en büyük şehirlerinde Bitcoin konulu billboard çalışmaları sergileniyor: Amaç BTC'nin mesajını halka ulaştırmak...

ABD’de gündem negatif faiz: Kripto para alanına etkisi nasıl olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geleneksel finans sistemi her geçen gün yeni problemlerle karşımıza çıkıyor. Özellikle koronavirüs pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına almasıyla hız kazanan bu problemler, dev ekonomilerin peş peşe açıkladığı teşvik paketleriyle ikiye katlanmış durumda. Dolar üzerindeki enflasyon beklentisi ve küresel resesyonla çalkalanan fiat ekonomisi, bu kez negatif faiz oranlarının gündeme gelmesiyle yeni bir şoka hazırlanıyor. Kripto para endüstrisinin ise bu şokların tamamından faydalanabileceği belirtiliyor.

Negatif faiz oranları kripto para endüstrisine talebi katlayabilir

Mevcut fiat para sistemindeki problemler kamuoyunun dikkatini çektikçe kitleler halinde bir uyanış ihtimali de artıyor. Paralarının her geçen gün değer kaybettiğini gören insanlar, servetlerini değerlendirebilecekleri yeni yöntemler arıyor. Bu yeni yöntemler arasında kuşkusuz kripto para piyasası da var.

Küçük işletmeler yeniden açılmak konusunda tereddütlü

ABD GSYİH’sının yarısını küçük işletmeler oluşturuyor. Bu işletmeler ABD iş gücünün %48’ini tek başına çekiyor.Ancak LendingTree tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, küçük işletme sahipleri arasında hayli kötümser bir hava olduğunu ortaya koyuyor.

ABD’deki küçük işletme sahiplerinin çoğu yeniden açılmak konusunda isteksiz olduğunu ifade ediyor. Bunun altında yatan ana sebep ise likidite eksikliği. Bu durum şu ana kadar durmadan basılan trilyonlarca doların en çok ihtiyaç duyulan yere ulaşmadığı anlamına geliyor. Ankette şu ifadeler yer alıyor:

Küçük işletme sahiplerinin yaklaşık %46’sı fonlamayı yeniden açılmanın önündeki en büyük engel olarak görüyor. Açıldıklarında sağlık ve güvenlik önlemleri, satışları daha da zorlaştırabilir.

Sonsuz para basma teşviği yeterli değil

Bununla birlikte sürekli para basarak durumu toparlamaya çalışan Fed ve dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının elindeki seçenekler tükeniyor. Sıradaki teşviğin ise negatif faiz oranları ile sağlanması gündemde. Eğer negatif faiz oranlarına geçilirse ticari bankalar tuttukları mevduatlar karşılığında faiz ödemesi gerekiyor. Böylelikle ticari bankalar fon ödeyerek bu mevduatları en aza indirmeye teşvik edecek ve borçlular harcadıkça ekonomik faaliyetler teşvik edilecek.

Negatif faize perakende düzeyinde geçmek, borçluların para ödünç almak için para ödeyeceği anlamına geliyor. Yani bu olası düzende tasarruflar cezalandırılacak. Başkan Trump’ın negatif faizlere karşı olmadığı, hatta bir “hediye” olarak gördüğü biliniyor.

İsviçreli bankaya kripto para işlemleri için yeşil ışık: Önemi ne?

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin