Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı
Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı

ABD’de dijital dolar alarmı! Fed ve MIT güçlerini birleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Federal Rezerv (Fed) ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), CBDC oluşturma konusunda araştırmalara başlıyor. Bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) oluşturma konusunda dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden gelen büyük hamlelere rağmen, Amerika Birleşik Devletleri uzun süredir sessizdi.

Beyaz Saray konuya dair herhangi bir hamle yapmadı ancak MIT ve Boston Fed, CBDC oluşturma konusunda araştırmaya başlamak için bir araya geleceklerini duyurdu.

Fed Başkanı açıkladı: MIT ile birlikte CBDC araştırması başlıyor

Federal Rezerv Bankası Başkanı Lael Brainard, haberlere güvenilir bir bakış açısı kazandırarak, önümüzdeki yıllarda CBDC geliştirme olasılıklarını araştırmak için MIT ile ortaklık yapacaklarını söyledi.

Brainard bankanın genel merkezinde konuşurken, ülkedeki düzenleyicilerin dünyanın gerçekleriyle tanışmaya başlaması ve spotansiyel dijital varlıklara bakmaya başlaması gerektiğini belirtti.

Dijital paranın diğer faydalı yönlerine bakan Brainard, CBDC oluşturma üzerine yapılan araştırmanın başarılı olması durumunda, müşteriler için gizlilik koruması sağlayacağını da ifade etti. Brainard son olarak, banka CBDC’nin oluşturulması üzerinde çalışırken, düzenleyicilerin CBDC’nin yarattığı faydaları fark etmesi gerektiğinin altını çizdi.

“ABD süper güç rolünü kuvvetlendirebilir.”

Banka müdürü, Facebook’un Libra projesi ve Çin’in CBDC’si ile ilgili yasal statü endişelerini dile getirirken ABD’nin süper güç olarak görüldüğü için doları yansıtacak bir dijital para birimi yaratması gerektiğini ima etti.

Brainard, vatandaşların dijital doları diğer tüm dijital varlıklar gibi kullanabileceklerini söylüyor. CBDC oluşturma konusundaki bu yeni araştırma sona erdiğinde ABD’de yer yerinden oynayabilir. Bu arada Ethereum vadelileri hakkındaki son rekoru öğrenmek isterseniz buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin