ABD'de de şirket sponsorluğundaki ilk Bitcoin emeklilik planları başlatıldı
ABD'de de şirket sponsorluğundaki ilk Bitcoin emeklilik planları başlatıldı

ABD’de de şirket sponsorluğundaki ilk Bitcoin emeklilik planları başlatıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DAiM, Amerika Birleşik Devletleri’nin Bitcoin’deki yatırımları destekleyen işveren sponsorluğundaki ilk emeklilik planlarını başlattı.

Bitcoin odaklı emeklilik planı

ABD merkezli varlık yöneticisi Digital Asset Investment Management (DAiM), ülkenin Bitcoin’i destekleyen ilk işveren sponsorluğundaki 401 (k) emeklilik planlarını başlattı.

19 Kasım’da yapılan bir duyuruya göre, DAiM, şirketlerin “geleneksel varlıklarda değişen risklere sahip birkaç önerilen model portföyü ve Bitcoin’e %10’a kadar tahsis sunan bir 401 (k) planı oluşturmasına” yardımcı olan danışman ve mütevelli görevini üstlenecek.

BTC, Gemini Trust tarafından soğuk cüzdanda tutulacak ve DAiM’in Bitcoin’i katılımcı şirketlerden ayrılan eski çalışanlara aktarmasına izin verecek.

DAiM’in kripto dostu planları, 1974 Çalışan Emeklilik Gelir Güvenliği Yasası ile uyumludur ve 2021’den itibaren işverenler tarafından sunulabilecektir.

ABD vatandaşları, İç Gelir Servisi 2018’de Bitcoin’i vergilendirmeye başladığından beri bireysel emeklilik hesaplarına, 401 (k) devir hesaplarına ve aracılık hesaplarına kripto varlıklarını dahil edebiliyorlar.

Alan Bitcoin’e daha ısınmadı

DAiM COO’su Adam Pokornicky, geleneksel varlık yönetimi endüstrilerinin “Bitcoin’e ısınmakta yavaş” davrandığını söyledi ve “doğrudan aracılık ve emeklilik hesaplarında Bitcoin’e lisanslı ve düzenlenmiş erişim sunan neredeyse hiçbir yatırım danışmanı” bulunmadığını belirtti.

Sektörün isteksizliğini, kripto uyumluluğunu çevreleyen “ciddi yasal bürokrasiye” atfediyor ve DAiM’in işveren sponsorluğundaki hizmetlerini sunmasının onaylanmasının neredeyse tam bir yıl sürdüğünü vurguluyor.

Pokornicky, Bitcoin’de emeklilik yatırımlarına yönelik talebin “patlayan” bir aşamada olduğunu belirterek şunları ekledi: “En çok talebi 28-45 yaşları arasındaki bireylerden gördük.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Microsoft Project 2019 Satın Al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin