rusya sber bank
ABD ve Rusya’nın dev bankaları bu kripto para için ortaklık kuruyor

ABD ve Rusya’nın dev bankaları bu kripto para için ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşık 100 milyon müşterisiyle Rusya ‘nın en büyük bankası olan Sber, gelecek yıl dijital para çıkarmak için JP Morgan ile ortaklık kurdu.

CEO Herman Gref, bankanın teknolojik açıdan daha ön plana çıkmasını hedeflediklerini ve dijital paranın adının Sbercoin olacağını doğruladı.

Sber, Ağustos ayında kendi stabil coin’ini geliştirme niyetini açıklamıştı. Ancak Amerika’nın en büyük varlık bankası JP Morgan’ın projeye dahil olduğunu ilk kez açıkladı.

Gref, bunun gelecek yıl “bir deney” olarak başlayacağını söylüyor. Ancak bunu bir pilot aşamasının ötesine taşıyıp taşımayacağı henüz belli değil.

Neden JP Morgan?

JP Morgan zaten kendi dijital para birimi olan JPM Coin’i geliştirdi.

ABD’li kreditör, kripto parayı Şubat 2019’da yeniden piyasaya sürdü. Coin, dolara bağlı olarak, bankanın bankalar arası ödemelerini kolaylaştırıyor.

Wall Street Journal’a göre, Mayıs ayında banka, Bitcoin borsaları Coinbase ve Gemini’ye hizmet veren ABD’deki ilk büyük finans kuruluşu oldu.

Banka, kurumsal blok zincir platformu Quorum’u Ağustos ayında sattı. Bu, JP Morgan tarafından dahili olarak Quorum üzerine inşa edilen projelerin banka dışında gelişme kaydettiği anlamına geliyor. JP Morgan, teknoloji şirketini satmadan önce Bankalararası Bilgi Ağı’nı 200 banka üyesine çıkarmayı başarmıştı.

Rusya ‘nın kripto yasası Ocak’ta geliyor

Rusya, Ocak 2021’de Sber’in pilot uygulamasından önce yürürlüğe girecek olan yeni kripto para yasasını bu yıl açıkladı.

Temmuz ayında çıkarılan yasa, On Digital Financial Assets (DFA) olarak da bilinir ve kripto para birimine yasal bir statü veriyor. Ancak bir ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklıyor.

Bu, Rusya’da ikamet edenlerin bitcoin veya başka herhangi bir kripto para biriminde işlem yapamayacağı anlamına geliyor. Ancak kripto-kripto ticaret platformlarını yasallaştıracak ve firmaların kripto alıp satmasına ve kripto ödünç vermesine izin verecek.

Bu yasanın yanı sıra, Rusya Merkez Bankası bu yılın başlarında dijital ruble çıkarma konusunda bir taslak hazırladı. Buna ülkede “paranın üçüncü hali” deniliyor.

Ancak Sber, merkez bankasının tanımının ötesine geçmek ve her dijital ruble üzerine bir takip numarası eklemek istiyor. Ayrıca, fonların kötüye kullanılmasıyla ilgili sorunları çözmek için akıllı sözleşmeler kapsamında ödemeleri çözmek istiyor.

Finance Magnates’in belirttiği gibi, bu şartlar, Sber ve diğer ticari bankaların, devlet tarafından düzenlenen banka yerine nakit olmayan dijital para birimleri için hesabı korumalarına izin verecek.

fintechfutures


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin