Önemli gelişme: ABD’deki yeni madencilik havuzu, Çin’i tahtından edebilir!
Önemli gelişme: ABD’deki yeni madencilik havuzu, Çin’i tahtından edebilir!

ABD ve Çin arasındaki gerilim tırmanıyor: Bitcoin nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son haftalarda hayli düşük bir oynaklık sergileyen Bitcoin, bir süredir oldukça dar bir aralıkta işlem görüyor. Önemli destek seviyelerinde tutunabilmesine karşın boğalar kripto parayı dirençlerin üzerine çıkarmakta bir türlü başarılı olamıyor. BTC, kuşkusuz yeni bir tetikleme bekliyor.

Bir süredir günler işlem hacmindeki düşüşle de belgelenen ilgi azalması, piyasa uzmanlarına göre yakın gelecekte fırtınalı günler görüleceğinin bir işareti. Bu nedenle yatırımcıların piyasayı daha yükseğe itmek için bir tetikleyici aradıklarına dair yoğun bir his söz konusu.

Hong Kong güvenlik yasası ABD tarafından kınandı

Son birkaç saat içerisinde olası tetikleyicilerden bazı haberler geldi. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, tartışmalı Hong Kong güvenlik yasasını imzaladı. Hem ABD hem de İngiltere, Çin ile Hong Kong arasında kabul edilen “Bir ülke, iki sistem” ilkesini benimseyen yeni yasayı kınadılar.

ABD-Çin ticaret savaşı potansiyel bir kararsızlık tetikleyicisi olmaya devam ediyor ve iki ülke birbirlerini devam eden dünya kargaşasının kaynağı olmakla suçluyor. Bu yeni yasa ile ABD, büyük ölçüde Hong Kong tarafını desteklediğini açıkça ortaya koydu. Çin buna yanıt olarak ABD’li yetkililere vize kısıtlaması getirileceğini duyurdu.

Bu gerilim Bitcoin için olumlu olabilir

Uzmanlara göre ticaret savaşıyla birlikte iki ülke arasındaki bu gerilimin Bitcoin için büyük bir destek olduğu açık. Çin’in Bitcoin için alım siparişleri, iki ülke arasında provokasyon olduğunda özellikle yüksekti. Vatandaşlar, en büyük iki ekonomide belirsizlik söz konusu olduğunda Bitcoin’i güvenli liman varlığı olarak seçti.

Şimdiye kadar ABD’den veya İngiltere’den resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bunun önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Özellikle ABD, Çin’i kışkırtırsa bu ticaret anlaşmasının bozulmasına yol açabilir. Ayrıca iki ülke arasında yeni yaptırımlar olması beklenebilir.

Bu hareketlerden herhangi biri iki ekonomiyi de zor duruma sokacaktır. Bu arada 2015 ve 2017 boğa koşularını tetikleyen bir sinyalin yeniden yükselişe geçtiği öğrenildi. Detaylar için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin