at&t
ABD Telekom devi AT&T, artık BitPay üzerinden kripto ödemeleri kabul ediyor

ABD Telekom devi AT&T, artık BitPay üzerinden kripto ödemeleri kabul ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD telekom ve medya devi AT&T 23 Mayıs tarihinde yayınlanan resmi basın açıklamasına göre artık telefon faturalarını online ödeyenler için kripto para kabul ettiklerini açıkladı. AT&T, kripto para platformu BitPay kullanarak kripto para ile ödenen faturaları işleyecek.

BitPay, kripto paraları fiat’a çeviren ve 20.000’den fazla işletme tarafından kullanılan bir platform. AT&T’nin, kablosuz ağ endüstrisinde BitPay ile fatura ödemeleri hizmeti başlatan ilk ABD merkezli şirket olduğu bildiriliyor.

AT&T Communications Finance Business Operations’in başkan yardımcısı Kevin McDorman, “Kripto paraları kullanan müşterilerimiz var ve onlara faturalarını tercih ettikleri yöntemle ödemeleri için bir yol sunabileceğimiz için mutluyuz” dedi.

AT&T Blockchain projeleri ile de ilgileniyor

AT&T, 2018’in sonlarına doğru Microsoft Azure ve IBM Blockchain Platform ile uyumlu bir Blockchain çözümü takımı üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Paketin belirtilen amacı, üretim, perakende ve sağlık gibi alanlarda kurumsal müşteriler için “en karmaşık tedarik zincirlerine bile ek şeffaflık ve hesap verebilirlik” sağlamak olduğu açıklandı.

AT&T ayrıca, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından Aralık ayında yayınlanmış olan ve AT&T gibi bir ağın abonelerinin sosyal medyalarını toplamasına olanak tanıyacak Blockchain tabanlı bir “sosyal medya işlem geçmişi listeleme” için bir başvuruda bulundu. Uygulama ile ilgili şirketten yapılan açıklama ise şu şekildeydi:

Burada açıklanan sosyal medya geçmişi harita platformları, çoklu sosyal medya uygulamalarında gerçekleşen çevrimiçi işlemleri temsil eden verileri saklamak ve bunlara erişim sağlamak için Blockchain kayıtlarının değişmez ve kalıcı niteliğinden faydalanabilir

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin