ABD, ele geçirdiği Bitcoin'lerle piyasayı tedirgin edebilir mi?
ABD, ele geçirdiği Bitcoin'lerle piyasayı tedirgin edebilir mi?

ABD’li senatörler, kripto madenciliğini ve Blockchain teknolojisini tartışıyorlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Senatosu, kripto para birimi madenciliğinin maliyetini ve kamu sektöründeki Blockchain teknolojisinin getirdiği fırsatları tartışıyor.

Her zaman olduğu gibi, kripto para birimi endüstrisi ile ilgili bu tür görüşmelerde duruşmanın büyük kısmı, söz konusu sektöre bu kadar fazla değinmeyenler için eğiticiydi.

ABD senatosu, kripto madenciliğinin enerji potansiyelini tartışıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar komitesi kaçınılmaz olarak madencilik ve buna bağlı maliyetler dahilinde enerji kullanımının önüne geçmiştir. Tanıklar komiteye, enerjinin, dünya çapında beş gigawatt kadar enerji sağladığını söyledi. Thomas Golden, elektrik enerjisi araştırma enstitüsündeki teknoloji inovasyon programının “küresel güç kullanımının yüzde 0.1’inden daha az” olarak nitelendirilen bir nokta olduğunu söyledi.

Komite başkanı olan Senatör Lisa Murkowski, kripto madenciliğine yönelik yerel güç talebinin, hizmet sağlayıcılarına daha fazla baskı uygulayarak tüketicilere artan maliyet getirme potansiyeline yol açtığından endişe ediyor.

Lisa Murkowski açıkladı

Tüketici oranlarını ve bunun bazılarının endişesine neden olacağını bekleyebilir miyiz? Ailem ve ben Blockchain ve Bitcoin’den faydalanmıyor olabiliriz ve merak ediyorum bizim oranlarımız ödenecek mi?

Enerji Web Vakfı’nın genel müdürü Claire Henly’ye göre “Bitcoin’in enerji kullanımının önemli bir endişe olduğunu” kaydetti. Henly ekledi:

Bitcoin’in enerji kullanımının ölçeklendirmeyi engelleyeceğini biliyoruz.

Müzakereler, hükümet prosedüründe Blockchain kullanımına yöneldi. Gizlilik ve güvenliğin ana kullanım alanı olduğu konusunda fikir birliği sağlandı. Senatör Maria Cantwell konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

Bugün güvenlik açısından bakıyorum çünkü bugün burada en önemli konu bu.

Uygulanan diğer uygulama yöntemleri, enerji sektöründeki Blockchain uygulamalarının yanı sıra, ulustan ulusa gönderilerin takibini de içeriyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin