ABD’de pek çok vatandaş devletin dağıttığı 1.200 dolarla kripto para alıyor!
ABD’de pek çok vatandaş devletin dağıttığı 1.200 dolarla kripto para alıyor!

ABD Senatosu kripto paraların ABD seçimleri üzerindeki etkisini araştıracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Senatosu kripto paraların Amerikan seçimleri üzerindeki etkisini değerlendirmek istiyor.

ABD Senatosu seçim kampanyalarındaki Bitcoin bağışlarını inceleyecek

Senato’nun Suç ve Terörle Mücadele Alt Kurulu, Senato Komitesi’nin internet sitesinde yayınlanan programa göre 26 Haziran’da “Seçimlerimizi Koruma: Sanal Para Birimlerinin Seçimler Üzerindeki Etkisini İnceleme” başlıklı bir duruşmaya ev sahipliği yapacak.

Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham duruşmayı izleyecek. Duruşma ile ilgili diğer detaylar, tanıkların listesi de dahil olmak üzere  henüz yayınlanmadı. Federal Seçim Komisyonu (FEC) 2014 yılında, siyasi kampanyalar ve siyasi eylem komitelerinin mevcut federal yasalar altında bağış olarak Bitcoin kabul edebileceğini belirtti. FEC, kripto para birimlerini daha önce hisse senedi, tahvil ve diğer varlıklara benzer “ayni bağışlar” olarak değerlendirdiğini belirtti. Ancak, bağışlanabilecek tutarda katı sınırlamalar var.

Duruşmanın detayları henüz açıklanmadı

Duruşmanın, Obama yönetiminin eski kıdemli danışmanı olan Brian Forde’de dahil kripto paralarla seçimlere katkıda bulunan bağışçılar hakkında bir tartışmaya tanıklık etmesi olası.  Belki de en çok incelenecek olan seçim, ABD Senatörü ve daha sonra başkan adayı olan Rand Paul’un Bitcoin bağışlarını kabul etmeye başladığı 2016 başkanlık seçimidir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin