ABD kripto düzenlemeleri için en ciddi adım atmaya hazırlanıyor
ABD kripto düzenlemeleri için en ciddi adım atmaya hazırlanıyor

ABD kripto düzenlemeleri için en ciddi adım atmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri Kongresi Ortak Ekonomik Komitesi, ülkenin farklı sektörlerinin ve kripto endüstrisinin talep ettiği Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin düzenlenmesini görüşmek üzere Çarşamba öğleden sonra toplanacak.

Duruşmaya Senato ve Temsilciler Meclisi’nden Demokrat ve Cumhuriyetçi milletvekilleri ve çeşitli endüstri uzmanları katılacak. Oturuma, Temmuz ayında kripto varlıkları düzenlemek için bir yasa tasarısı sunan Demokrat temsilci ve iki partili komitenin başkanı Donald Beyer başkanlık edecek.

Bu yasama çalışma oturumunun amacı, federal hükümetin kripto para birimlerinin düzenlenmesindeki rolünü belirlemek. Yasama duruşması, Başkan Joe Biden‘ın 1,2 milyarlık altyapı paketini yürürlüğe koymasının ertesi günü duyuruldu.

Bu konunun tartışması, şimdiye kadar yasa koyucular tarafından resmen ele alınmamıştı. Sadece teğetsel olarak Ağustos ayının başında, Senato tarafından Biden Planına Bitcoin üzerindeki vergilerin dahil edilmesinden bahsedilmişti.

Şimdi, bu iki partili komitenin oluşturulmasıyla, kripto para birimlerinin düzenlenmesinin gelecek yıla kadar gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Yasa koyucular üzerindeki sürekli baskı ve hükümetin vergi tabanını genişletme ihtiyacı, kripto düzenleme sürecini hızlandırıyor.

Halihazırda 3 trilyon doları aşan, hızla büyüyen bir pazar

Dijital varlıkların madenciliğini, ticaretini ve dolaşımını düzenlemek için yasal bir çerçevenin oluşturulması, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve ABD borsa platformu Coinbase tarafından talep edildi.

SEC Başkanı Gary Gensler, düzenleyici kurumun Kongre tarafından kabul edilen düzenlemeleri uygulamak için yeterli yetkiye sahip olduğuna inanıyor. Ancak Coinbase, yalnızca sektöre özel yeni bir düzenleyici kurum oluşturmanın daha iyi olacağına inanıyor.

Kripto para birimlerinin düzenlenmesi ile ilgili tartışma, şimdiye kadar medyada ve sosyal ağlarda sürekli tartışma konusu olmuştu, ancak yasama alanında değildi. Devlet kurumları, son üç ayda, sabit paralar da dahil olmak üzere kripto para birimleri hakkında yasa çıkarmak için Kongre’de aktif olarak lobi çalışmaları yaptı.

Kripto endüstrisi sektörleri, yasama organının yakında harekete geçmemesi durumunda düzenleyici konularda Avrupa, Avustralya ve hatta birçok Latin Amerika ülkesinin gerisinde kalacağını düşünüyor.

Yasama duruşması, ABD Kongresi Ortak Ekonomik Komitesi’nin YouTube kanalındaki Cannon House binasından saat 14:30’da (Washington DC saati) canlı olarak yayınlanacak ve “Kriptoyu Sadeleştirme: Dijital Varlıklar ve Hükümetin Rolü” başlığıyla tartışılacak.

Milletvekilleri, bu kitleye kripto para birimleri ve blok zincir hakkında konuşmaya dört endüstri uzmanını davet etti. Bunlar Harvard Üniversitesi araştırmacısı ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun eski başkanı Tim Massad ve Açık Piyasalar Enstitüsü’nün finans politikası direktörü Alexis Goldtein.

Ayrıca Coin Center organizasyonunda araştırma direktörü Peter Van Valkenburgh ve Pennsylvania Üniversitesi’nde blockchain ve dijital varlıklar projesinin direktörü Kevin Werbach da hazır bulunacak. Senatörler Rob Portman ve Ted Cruz gibi, ikisi de kripto para birimlerini düzenleme ve potansiyellerini kullanma ihtiyacını dile getirdiler.

Neden önemli?

Bu girişim, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para birimi düzenleme sürecinin resmi başlangıcı olarak kabul ediliyor. Ortak Ekonomik Komite tarafından sunulan tartışma ve tavsiyelere dayanarak, Kongre, tüm endüstri için düzenleyici bir çerçeveyi onaylayabilir.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin