ABD, ele geçirdiği Bitcoin'lerle piyasayı tedirgin edebilir mi?
ABD, ele geçirdiği Bitcoin'lerle piyasayı tedirgin edebilir mi?

ABD Kongre’sindeki Bitcoin buluşması sona erdi! Peki ne konuşuldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Salı günü Finansal Hizmetler Komitesi’nin kongrede düzenlediği toplantıda konuşan California’lı Kongre Üyesi Brad Sherman, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) üyelerine Facebook’un dijital varlık Libra’sını durdurmak için ellerinden gelen her şeyi yapmalarını söyledi. Ayrıca toplantı da Bitcoin ve kripto paralar hakkında da konuşuldu.

Brad Sherman: Bitcoin ve kripto paralar, amaç dışı kullanılıyor! Yani suç faaliyetlerinde

“Oversight of the Securities and Exchange Commission: Wall Street’s Cop on the Beat” başlıklı toplantıda, SEC’in beş komiserinin her birinin sunumları yer aldı: Başkan Jay Clayton, Komisyon Üyesi Robert J. Jackson Jr., Komisyon Üyesi Hester M. Peirce, Komisyon Üyesi Elad L. Roisman ve Komisyon Üyesi Allison Herren Lee. Saatlerce süren duruşma, Facebook’un yeni bir kripto para birimi olan Libra’nın ve Blockchain temelli olarak tasarlanan, bir varlık rezerviyle desteklenen ve Libra Birliği’nce yönetilen bir bağımsızlık rezervi olan dijital bir cüzdanı Calibra’nın geliştirilmesini de kapsayordu.  Bir kripto şüphesi olan Kongre Üyesi Brad Sherman, Libra projesinin sonlandırılması için çağrıda bulundu. Ayrıca Bitcoin ve kripto para birimleri konusundaki pozisyonunu tekrar belirterek, bunları suçlular, teröristler ve vergi kaçakçıları için ideal araçlar olarak nitelendirdi:

Başkan Bitcoin ve kripto paralardan bahsetti ve birkaç yorumum var. ABD doları çok iyi bir para birimi, bir değişim aracı, bir değer deposu. Ancak vergi kaçakçılarının, teröristlerin, yaptırımcı kaçakçıların ve uyuşturucu satıcılarının ihtiyaçlarını karşılamada başarısız olur. Dolayısıyla, bu dört pazara dayanan bir alternatif pazar var.  SECyasaları yapmak zorunda ve yasaları düzenlemenin ilkeleri bunu kamu yararına yapmaktır.

Başta vergi kaçakçıları, teröristler ve yaptırım kaçakçıları tarafından kullanılan bir cihazın oluşturulmasını kolaylaştırmak kamuoyunun lehine değildir. Libra’nın ortak bir fon olacağı açıktır. Mark Zuckerberg’in çok parası var ama daha fazla baskı yapacak gücü yok. Libra tüm beklentilerini yerine getirirse bu güce sahip olur. Lütfen bunu durdurmak için elinizden geleni yapın. Bu gerçekleşirse yasalarımıza hiç kimse ihtiyaç duymaz. Ve eğer federal hükümeti küçümsemek isteyenlerin ifadelerine bakarsanız, Bitcoin gibi kripto para birimlerinden ve onun her bir gelişmesinden heyecan duyuyorlar.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin