Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı
Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı

ABD Kongresi düşünce kuruluşundan Bitcoin ile ilgili iddialı yorum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD düşünce kuruluşu the Congressional Research Service (CRS), Bitcoin (BTC) ve kripto paraların spekülatif bir yatırım aracı olarak kullanılmakta fakat paranın özelliklerini taşımadığını iddia etti.

ABD’de nakit kullanımına ilişkin bir araştırmanın bir parçası olarak, “Nakit Kullanımının Potansiyel Düşüşü ve İlgili Etkileri” başlıklı rapor, temassız kart ödemeleri arttıkça kâğıt parada bir düşüş öngörüyor.

Araştırmacılar ayrıca, kamuya ait, özel veya merkez bankası tarafından verilmiş olsun, kripto para birimi de dâhil olmak üzere diğer ödeme biçimlerini de analiz ettiler.

CRS: “Bitcoin iyi bir yatırım aracı olabilir fakat…”

Bitcoin’i en iyi örnek olarak alan CRS’in, yine de hükümet kaynakları ile benzer sonuçlar çıkardığını görüldü:

Bitcoin’e ait fiyat verileri, bu kripto paraya olan halkın ilgisini ve genel talebini gösterse de, mal ve hizmetlerle ne sıklıkta alışveriş yapıldığının (yani, ne kadar sıklıkla para olarak kullanıldığının) zayıf bir göstergesidir. Bazı analizler, dijital para birimlerinin yaygın olarak kullanılmadığını ve mal ve hizmetler için ödeme olarak değil, yatırım araçları olarak kabul edildiğini gösteriyor.

Bir Bitcoin yorumu olarak değerlendirilebilecek düşünce kuruluşu raporu bir yana geçtiğimiz ay yazılım şirketi DataLight’tan yapılan analiz tamamen farklı bir tablo çizdi. Şirket, Bitcoin’in dünya çapında hem nakit hem de kart ödemeleri için hazır olduğunu iddia etti. Araştırmayı yapanların yazdığına göre ihtiyaç duyulan tek şeyin Bitcoin’in gelişiminin mevcut haliyle devam etmesi.

Bitcoin, bu temposunu koruduğu takdirde, 10 yıl sonra tüm rekabeti aşacak.

Bazıları ise henüz ikna olmamış gibi görünüyor. Örneğin girişimci ve seri altın destekçisi Peter Schiff, geçen hafta online bir tartışmada “Bitcoin Standard” yazarı Saifedean Ammous ile Bitcoin’in gelecekte para olarak kullanılma potansiyelini sorguladı.

Bu arada, CRS raporunun yayınlanmasından bir gün önce, ABD senatörü Brad Sherman Washington’u, ABD’nin politik gücüne tehdit oluşturabileceği gerekçesiyle kripto paraları yasaklamaya çağırdı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin