kripto yatırımlarını açıklama
ABD Kongre üyelerine Kripto yatırımlarını açıklama talimatı geliyor

ABD Kongre üyelerine kripto yatırımlarını açıklama talimatı geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Etik Meclisi Komitesi, tüm ABD kongre üyelerine, 18 Haziran itibarıyla 1.000 dolardan fazla herhangi bir yatırımın açıklanması gerektiğini bildirdi. Capitol Hill’deki tüm milletvekilleri yıllık olarak mali açıklama yapıyorlar. Ancak bu yeni bildiriyi farklı kılan, kripto yatırımlarını açıklama detayı. 1.000 doları aşan yatırımların ise 45 gün içinde bildirilmesi bekleniyor.

Kongre kripto yatırımlarını açıklama kararı yapılacak düzenlemelerle mi ilgili?

Kripto para ve en çok bilinen Bitcoin tokeni, küresel bankacılık sistemine alternatif bir finans aracı olarak ortaya çıktı. Başlangıçta kripto paraları benimseyenlerin çoğu hükümete karşı güvensizdi ve federal müdahale olmaksızın bu fiat alternatifini kendi mallarının kontrolünü ellerinde tutmanın bir yolu olarak görüyordu. Kripto paraların popülerliği arttıkça ve sonrasında da 2017 sonlarında patladı hayatın her kesiminden insanlar bu yatırım çılgınlığının içine çekildi.

Etik Kurul’un bu yeni bildirisi, halkın kendi statüleri üzerindeki düzenleyici kararlar hala tartışılmakta olsa bile, Kongre üyelerinin dijital varlıklarla ticaret yapıp yapmadığını bilmek istemesi anlamına geliyor. Bazıları, kararın, federal düzenleyici kurumlar tarafından kripto paranın resmi olarak tanınma aşaması ile ilgili herhangi bir yasa tasarısında oy kullanma gerçekleştiğinde, gelecekteki çıkar çatışmalarına karşı korunmanın bir önlemi görüyor.

Kongre’ye seçilen temsilciler ve onların personelinin gayrimenkulleri ve yatırımları da dahil olmak üzere onlarca yıldır kişisel varlıklarını ifşa etmeleri isteniyor. Varlık bildirimi, 2012 yılından itibaren ise, Kongre üyeleri veya aile üyelerinin hisse senetlerinin, tahvillerinin ve türev ürünlerinin tüm paylarını tam olarak açıklanmasını da kapsayacak şekilde daha da sıkılaştırılmıştır. Şimdi, Bitcoin gibi dijital varlıklara yapılan yatırımlar, nasıl bildirilmesi gerektiği konusunda daha popüler sorular haline geldiklerinden, çoğu durumda, federal hükümet tarafından düzensiz ve tanımsız kalıyorlar. Şimdi akıllara takılan soru ise Bitcoin gibi dijital varlıklara yapılan yatırımların nasıl bir tanımlama ile bildirilmesi gerektiğidir. Kaldı ki bu dijital varlıklar federal hükümet tarafından hala belli bir kalıba sokulmamış veya tam olarak tanımlanmamıştır.

Etik meclisi komitesinde alınan son karar, kriptoyla ilgili diğer işlere ilişkin yönergeleri de içeriyor. Kongre üyeleri, meclisteki işlerinden ayrı olarak 28.050 dolar kazanma ile sınırlıdır. Karar, ayrıca kripto madenciliği kazanımlarının da bu kazanılan miktara dahil edilmesi durumunu içeriyor.

Avustralya komitenin aldığı bu kararı ilk yürürlüğe sokan ülke

ABD Kongre Meclisinin bu kararı, Avustralya Parlamentosu’nda benzer bir açıklama talebinden sonra gelmektedir. Üyelerin kazançlarının tescili, meclis üyeleri tarafından tüm mülklerin, ortaklıkların, hediyelerin yanı sıra sendika ve parti bağlantılarının da bildirilmesi zorunluluğunu içeriyor. Son zamanlarda üyelere, dijital varlıklara yatırım yapmak suretiyle kazanmış olabilecekleri kripto tutarların veya bunun karşılığı paraların da bildirime tabi olduğu söylendi.

Daha sonra yeni seçilen Katter Partisi’nin Avustralyalı Parti Üyesi Nick Damatto, varlıkları arasında Bitcoin’i listeleyen ilk milletvekili unvanına sahip olabilir. Fairfax medyasıyla yaptığı röportajda, Ekim 2017’de ilk Bitcoin’i 5.000 Avustralya doları karşılığında nasıl aldığını anlatan Damatto, 60.000’de zirveye çıkıp Noel’den sonra düştüğünü izlediğini belirtti.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin