2020 Dünya Ekonomik Forumu dün Davos, İsviçre’de başladı. Beklendiği gibi, küresel liderler etkinliğin ilk günü ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile ödeme endüstrisinin dönüşümü hakkında konuştular. Mnuchin’in Ripple’ı (XRP) da ilgilendiren açıklamaları dikkat çekti.
“Sınır ötesi ödemeler konusunda çalışan şirketleri destekliyoruz.”
Mnuchin, ABD hükümetinin piyasadaki yeni gelişmelerin farkında olduğunu söyledi. Ayrıca hükümetin perakende ve ticaret için sınır ötesi ödeme hizmetleri sunan şirketleri de karşılayacağını da sözlerine ekledi.
Sınır ötesi ödeme sistemlerinin tüketiciler ve işletmeler için maliyetleri düşürmede faydaları var. Bu konuda çalışan şirketleri kesinlikle destekliyoruz.
Mnuchin’in sözleri kripto endüstrisi uzmanlarında arasında yankı buldu ve Ripple CEO’su Brad Garlinghouse tartışmaya katıldı. Garlinghouse, Mnuchin’in Ripple’ın ödeme endüstrisinin talebini kolaylaştırabileceği konusunda iyimser olduğunu gösteren ifadesini retweetledi.
.@stevenmnuchin1 at #WEF20 when asked about cryptocurrencies: "There are benefits to cross-border payment systems in lowering costs for consumers and businesses. We absolutely support companies working on this." Critical to apply this pragmatism to US regulation. pic.twitter.com/93e84qQW1s
— Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) January 21, 2020
Ripple da bu alanda çalışmalar yapıyor
Blockchain girişimi Ripple’ın son birkaç yıldır sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için çalıştığını belirtmek gerekiyor. Bunun yanı sıra şirketin farklı Blockchain tabanlı ödeme çözümleri var.
Ripple’ın xCurrent çözümü, sınır ötesi ödemeleri çok düşük bir maliyetle kolaylaştırmak için Blockchain teknolojisini kullanıyor.
XRP kullanan önemli ödeme çözümleri var
Western Union ve MoneyGram gibi bazı büyük para transferi şirketleri Ripple’ın Blockchain çözümlerini kullanma sözü vermiş durumda. Ek olarak Ripple, anında ödeme ödemeleri için XRP kullanan ODL olarak adlandırılan başka bir çözüme sahip.
Mnuchin konuşması esnasında doğrudan Ripple’ı (XRP) telaffuz etmedi. Ancak Garlinghouse, Mnuchin’in açıklamalarından sonra ABD hükümetinin Ripple’ı ülkenin bir sonraki ödeme devrimi olarak kabul edebileceğini varsayıyor.
Mnuchin sadece MoneyGram adını kullandı. Son zamanlarda, birkaç bankacılık devi de yeni nesil ödeme teknolojisini benimsemek ve sistemlerini dönüştürmek için agresif bir şekilde çalışıyor.
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.