featured
Janet Yellen: Kripto para birimleri finansal sistemi iyileştirebilir

ABD Fed Başkanı Yellen, Bitcoin ve Kriptoparalar hakkında konuştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Federal Reserve (Fed) başkanı Janet Yellen, Bitcoin ve Fed’in dijital para birimiyle olan ilişkisini Çarşamba günü Washington’da düzenlenen bir basın konferansında yorumladı .

Toplantıda Yellen, spekülasyon, düzenleme ve devlet tarafından yayınlanan dijital para birimleri ile ilgili üç alana değindi . Bitcoin’in doğası üzerine, kriptoparaların son aylarda belirgin bir büyüme gösterdiğini, ancak yine de “oldukça spekülatif bir varlık” ve “istikrarlı bir kaynak olmadığını” belirtti. Bitcoin’in çok küçük bir bölüm kaldığını da belirtti.

Yellen, Fed’in Bitcoin ile olan ilişkisi üzerine de yorum yaptı. Fed’in Kriptopara’yı düzenleme yetkisine sahip olmadığı 2014 pozisyonunu tekrarladı . Çarşamba günü, Fed’in düzenleyici gücünün kapsamının sadece zaten denetledikleri bankacılık kurumlarına yönelik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Fed, Bitcoin’e göre herhangi bir denetleyici rol oynamıyor; denetlediğimiz bankacılık kuruluşlarının dikkatli olması, bu pazardaki katılımcılarla olan tüm etkileşimleri uygun bir şekilde yönetiyor olmaları ve para karşılığı gözlemlenmesi. aklama, banka gizlilik sorumlulukları var. 

Yellen, Fed’in Bitcoin ve diğer herhangi bir para birimi arasında ayrım yapmadığını kaydetti – merkez bankası kullanılan para birimine bakılmaksızın diğer bankaları denetlemekten sorumlu.

Bir şifre mi?

Konferansta Yellen, Bitcoin gibi merkezi olmayan sayısal para birimleri arasında, belirli bir devlet tarafından verilmeyen değerli dijital para birimleri ile hükümetlerin kendileri tarafından yayınlanan dijital para birimleri arasında bir ayrım yaptı.

Merkez bankalarının küresel çapta yasal ihale oluşturan merkezileştirilmiş dijital para birimi yapma seçeneği üzerinde tartışmalara rağmen, Fed’in dijital bir para birimi sunma niyetinde olmadığını belirtti. Dedi ki:

Gerçekten dikkatli olmak istiyorum, bu Federal Reserve’in bu aşamada ciddi olarak düşündüğü bir şey değildir. Bu konudaki araştırmaya bakarken, aklıma, getirdiği kısıtlı fayda, sınırlı bir ihtiyaç bunun ve önemli kaygılar için. 

Bu yıl dünyadaki çok sayıda hükümet,  ulusal bir dijital para birimini araştırıp uygulamak istediklerini belirtti . Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Katalonya ve Rusya hükümetleri kendi resmi dijital para birimlerini çıkarma hazırlıklarını duyurdular. Dubai gibi diğer devletler bunu resmen yapmaya karar verdiler.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin