ABD düzenleyicileri, 2022’de kripto düzenlemeleri için yapılacaklar listesi hazırladı
ABD düzenleyicileri, 2022’de kripto düzenlemeleri için yapılacaklar listesi hazırladı

ABD düzenleyicileri, 2022’de kripto düzenlemeleri için yapılacaklar listesi hazırladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gary Gensler, geçmiş söylemlerinde kripto para piyasasını “vahşi batı”ya benzetmiş ve bu endüstriyi düzenleme niyeti konusunda oldukça istekliydi. ABD’deki son düzenleyici aksiyonu ise bunu tek başına yapamayacağını gösteriyor ki ülkedeki finans otoriteleri kripto düzenlemeleri için güçlerini birleştirme kararı aldı.

Bu hafta ABD mali düzenleyicileri tarafından artık kripto paraları belirli yasalar oturtma niyetinin iyice ciddiye alındığını gösteren bir karar geldi. 2022 yılında kripto paralar için yapılacaklar listesi, Federal Rezerv, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Para Birimi Denetleme Ofisi’nin ortak bir çalışmasıyla hazırlanıyor.

Bu ortak çalışma, kripto varlıkların gözetimi, alım-satım işlemlerinin daha basite indirgenmesi, kripto tabanlı krediler ve stabil coin kullanımı gibi faaliyetleri, bankalar ve finansal kurumlar sınırları içinde olmasını hedefliyor. Bu çabalar, aynı zamanda bankaların bilançolarında kripto varlık tutması için mevcut yasaları genişletme yönünde de ilerliyor.

Yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

 “2022 yılına kadar ajanslar, bankacılık kuruluşları tarafından yürütülen kripto varlıklarla ilgili belirli faaliyetlerin yasal olarak izin verilip verilmeyeceği ve güvenlik ile sağlamlık, tüketicinin korunması ve mevcut yasa ile düzenlemelere uygunluk beklentileri konusunda daha fazla netlik sağlamayı planlıyor.”

Taslak, kurumların sonraki adımlarının gelecekteki düzenlemelerin ve mevzuatın hazırlanmasında tutarlı ve tek tip bir dil kullanmak olacağını ifade ediyor. Kripto para ekosistemi, geçmişte iki taraflı  olarak altyapı yasasında komisyoncu teriminin kullanımıyla ilgili artan bir duruma ulaşılmasıyla ilgili tanım sorunlarından muzdaripti.

Diğer kripto düzenleme gelişmeleri

Ortak bildiri, bankalar ve kripto para birimleri için açık bir yol haritası çizme konusunda Basel Bankacılık Denetimi Komitesi ile “ilişki kurmaya devam edeceğini” belirtti. Basel Komitesi, 28 yargı bölgesinden 45 üyeden oluşan, dünya çapında bankacılık düzenlemelerinde lider bir oyuncu. Komite daha önce kripto para birimleri ile ilgili bankaların %1,250 oranında daha yüksek bir risk ağırlığına tabi tutulması için bir sermaye gereksinimi önermişti.

Para Birimi Denetleme Ofisi, alandaki bankaların baskınını dizginlemek için attığı adımları anlatan kendi bildirisini yayınladı. OCC’nin yeni düzenlemesi, bankaların kripto para birimi teklifleri yapmadan önce bölgesel düzenleyicilerden onay almalarını gerektirecek.

Geçen ay, Başkanın FDIC ve OCC ile birlikte Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, stabil coin’ler hakkında bir rapor yayınladı. Rapor, varlık sınıfıyla ilişkili potansiyel riskleri belirledikten sonra, stabil coin ihraç edenler için “banka benzeri” düzenlemeler önermişti.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin