ABD donanması izleme sistemini geliştirmek için Blockchain araştırması başlattı
ABD donanması izleme sistemini geliştirmek için Blockchain araştırması başlattı

ABD donanması izleme sistemini geliştirmek için Blockchain araştırması başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD donanması, uçak parçalarının izlenmesinde Blockchain teknolojisinin potansiyelini araştırıyor. Donanma için uçak ve hava silah sistemleri malzeme desteği sağlayan Naval Air Systems Command (NAVAIR) cuma günü bir duyuru yaptı. Donanma, mevcut yöntemler yerine Blockchain’in parçaların yaşam döngülerini daha verimli ve düşük maliyetli olarak takip edip edemeyeceğini araştırıyor.

NAVAIR şu açıklamayı yaptı:

Uçuş açısından kritik uçak parçalarının kökeni ve geçmişini bilmek, askeri uçak işletmeciliği için maliyeti arttıran, kaynak tüketen bir süreçtir.

Mevcut sistemlerde teslimattan sonra parçalar, kağıt tabanlı bir işlem kullanılarak izlenir ve bir veritabanına manuel olarak kaydedilir. Ancak deniz komutanlığı, deniz havacılık girişiminde süreçlerini izin verilen bir Blockchain’e geçirmeyi umduğu araştırmalara başladı.

Çaba için, NAVAIR’in Southwest’teki filo hazırlık merkezinden bir ekip, DARPA ile birlikte geliştirilen bir hizmet zinciri olan SIMBA Chain’i kullanmak için Indiana Teknoloji ve Üretim Şirketleri (ITAMCO) ile ortaklık kurdu.

Anlaşma ile donanma, özellikle büyük veri kümelerini hızlı ve güvenli bir şekilde geri çekebileceğini belirten SIMBA Chain protokollerini inceliyor.

Son olarak, ortaklar görünürlük ve güvenlik sağlayan bir Blockchain tedarik zinciri sistemi için kavramsal bir çerçeve geliştirmeyi umuyorlar.

ABD donanması üstesinden gelinmesi gereken sorunlar olduğunu söylüyor

Proof-of-concept, NAVAIR’ın Bitcoin gibi protokoller tarafından kullanıldığı şekliyle proof-of-work sistemlerden daha az hesaplama gücü gerektirdiği bir uzlaşma mekanizmasına sahip izin verilen bir zincir olacaktır.

Açıklamaya göre, üstesinden gelinmesi gereken sorunlar var. Dağıtılmış bir tedarik zinciri, dış saldırılara karşı savunmasızlığı arttırır. Bu nedenle siber güvenlik önemli bir odak alanıdır.

Uzmanlar, mümkün mimarilerin geliştirilmesinde erkenden bir araya getirilirken donanma komutanı şöyle diyor:

Yetkililer, bağlantılı bir dağıtılmış sistemin riskini ve ödülünü daha iyi anlayacaklar.

Araştırmada çalışan ekip, bir Blockchain sisteminin artan görünürlüğü ve izlenebilirliğinin NAVAIR’a yardımcı olacağına inanıyor. Uzmanlar, çalışmanın Naval Air’in görevini daha fazla güvenlik ve düşük maliyetle destekleyeceğini ekliyor.

Daha önce bildirdiği gibi, geçen haziran ayında ABD donanmasının inovasyon kolu da, Blockchain’in üç boyutlu baskı sistemlerine ek güvenlik getirme potansiyelini denemek için çalışıyor.

Naval Innovation Advisory Council tarafından yürütülen denemede, donanmanın çeşitli 3D baskı siteleri arasında bir veri paylaşım katmanı oluşturmak için Blockchain kullanılması söylendi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin