ABD başkanlık seçimlerinde kripto para skandalı!
ABD başkanlık seçimlerinde kripto para skandalı!

ABD başkanlık seçimlerinde kripto para skandalı: Tüm ödemeler Bitcoin ile yapılmış!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir grup Rus askeri istihbarat subayı, ABD başkanlık seçimleriyle ilgili devam eden bir soruşturmanın bir parçası olarak, operasyonları finanse etmek için Bitcoin kullanıldığını iddia etti. İddialar doğruysa son ABD başkanlık seçimlerinde kripto para kullanılarak yeni bir skandala imza atılmış olabilir.

ABD başkanlık seçimlerinde kripto para skandalı

Açıklanan iddianamede, savcılar 12 istihbarat memurunun, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’ın başkanlık kampanyası da dahil olmak üzere ABD Demokratik Partisi tarafından sahip olunan ve kullanılan bilgisayar ağlarını ve aynı zamanda  e-posta hesaplarını ele geçirdiklerini iddia ediyorlar.

Detaylar para aklamak için bir komplo suçlamasını da içeriyor. İddianameye göre, sanıklar Bitcoin gibi kripto para birimlerinin anonimliklerinden yararlanmak için yapılandırılmış bir işlem ağı üzerinden 95 bin dolarlık bir tazminat ödenmesine karar verdiler.

ABD başsavcısı: “Tüm işlemler kripto paralarla yapılmış.”

ABD Başsavcısı General Rod Rosenstein, basın toplantısında yaptığı açıklamada, sanıkların süreçteki tüm ödemelerini kripto para birimi ile yaptıklarını söyledi.

İddiaya göre sanıklar, ABD doları da dahil olmak üzere başka para birimleri de kullandılar fakat sunucular satın alırken, alan adı kaydederken ve başka şekilde hacking faaliyeti için ödeme yaparken bile Bitcoin’i kullandılar.

Ödemelerin ABD’deki şirketlere yapıldığı ve bu fonların bir kısmının bir Bitcoin madenciliği operasyonuna kadar sürdüğü söyleniyor.

“Bitcoin’in anonimliğinden yararlanıldı.”

İddianamede şunlar açıklanıyor:

Bitcoin madenciliğine ek olarak, komplocular, Bitcoin’i fonların kaynağını gizlemek için tasarlanmış çeşitli araçlarla satın aldı. Buna Bitcoin’i borsalar yoluyla satın alma, diğer dijital para birimleriyle fonları taşıma ve ön ödemeli kartları kullanma dahil. Ayrıca, daha yüksek anonimlik sağlayan kripto para platformları aracılığıyla katmanlı işlemleri kolaylaştıran bir veya daha fazla üçüncü taraf borsaların yardımı da söz konusu.

Sanıkların, hem Bitcoin işlem bilgilerini izlemek hem de ödemelerini kolaylaştırmak için birden fazla özel e-posta hesabı kullandıkları iddia edildi. Dahası, suçlu bulunan yetkililer, çeşitli e-posta hesapları kullandıkları bilgisayarlar aracılığıyla Bitcoin’i aktardılar.

İddianamede, Rus seçimine karışan ve ABD Cumhurbaşkanı Donald Trump’ın başkanlık kampanyasının üyelerine olası müdahalelerde bulunulmasıyla ilgili devam eden ve siyasi soruşturmadan çıkan son haberler de yer aldı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

ABD Senatosu kripto paraların ABD seçimleri üzerindeki etkisini araştıracak

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin