Bazı AB düzenleyicileri Kripto Paralar hakkında uyarılarda bulundu
Bazı AB düzenleyicileri Kripto Paralar hakkında uyarılarda bulundu

Bazı AB düzenleyicileri kripto paralar hakkında uyarılarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

AB düzenleyicileri kripto paralar hakkında riskli ve yatırım için uygun olmadığı iddiasında bulundular. Üç Avrupa Birliği düzenleyicisi, kripto paralar yüksek risk taşır ve yatırım olarak dengesizdir diye uyardı.

The European Supervisory Authorities (ESAs), bankalar, sigortalar ve emekliler; risklerin farkında olmadan bu sanal paraları satın alan insan sayısında meydana gelen artışın hakkında ortak bir ifade ile endişeli olduklarını belirtti.

Düzenleyici kurumlar şu ifadeleri kullandı:

ESAs, tüketiciler için sanal paraların yüksek risk arz ettiğini, düzenlenmemiş ürünler olduğunu ve yatırım, birikim veya emeklilik planı olarak uygun olmadığını söyledi.

AB düzenleyicileri kripto paralar için riskli uyarısında bulundu

Düzenleyiciler uyarıyor: Bitcoin gibi kripto paralara yatırım yapan kişiler yüksek risklerin farkında olmalılar ve yüksek miktar da para veya tüm birikimlerini kaybedebilirler. Bitcoin gibi kripto paralar uçuk fiyat artışlarından dolayı bir balonun özelliklerini taşıyor.

Sanal paralar ve bunların ticaretini yapmak için kullanılan borsalar, şu an Avrupa yasalarına göre düzenlenmemiştir. Kripto para yatırımcıları olası bir siber-saldırı veya borsa çöküşünde yasal olarak korunmamaktadır. Geçtiğimiz ay, kripto para borç verme platformu olarak bilinen Bitconnect işlemleri durduğunu söyledi. Sonrasında ise Texas ve Kuzey Karolina güvenlik bölümlerinden ihtarname mektubu aldı.

Avrupa Birliği, birçok hükümet yetkilisinin kripto para hakkında artan endişesine katılıyor.

Örnek olarak; Güney Kore, kripto para sektöründeki olan spekülasyonların önüne geçmek için anonim banka hesabı ile kripto para ticaretini yasakladı. Yakın zamanda Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley şunları söylemişti: “Hükümet, kripto paraların yasal olmayan aktivitelere ödeme sistemi olarak kullanılmasını engellemek ile ilgili önlemler alacak.”

CNBC

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin