Ethereum ağında yakılan toplam ETH sayısı 1 milyona ulaştı! İşte ayrıntılar
Ethereum ağında yakılan toplam ETH sayısı 1 milyona ulaştı! İşte ayrıntılar

Ethereum ağında yakılan toplam ETH sayısı 1 milyona ulaştı! İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün erken saatlerde, Ethereum ağında toplam yakılan Ether sayısı 1 milyona ulaştı. Yakılan 1 milyon Ether sayısı Londra güncellemesinin başlangıcından üç ay sonra ulaşılmış oldu.

EIP-1559 güncellemesiyle birlikte artık Ether’in dolaşımdaki arzını istikrarlı bir şekilde azaltmak için her işlem sırasında taban ücret yakılıyor. Yukarıda bahsedilen hard forktan bu yana, günlük ETH yakma oranı, günde yaklaşık 10.000 ile 15.000 arasından değişiklik gösteriyor.

Hard fork’tan bu yana geçen aylarda, Ethereum’un talep ve arz dinamiğinde gözle görülür değişiklikler yaşandı. Yakma protokolünün uygulanmasından bu yana, Ether’in arzı, hard fork olmadan olacağından yaklaşık %0,8 daha düşük oldu. Bu, dolaşımdaki arzında önemli bir düşüşün işareti diyebiliriz.

Benzer şekilde, kripto para birimi borsalarındaki ETH arzı da son birkaç ayda istikrarlı bir şekilde düşüş gösterdi. Bu durum en büyük altcoinin fiyatının önümüzdeki aylarda olumlu etkileneceğini gösteriyor. Ayrıca, Ethereum’un arz değişim oranı, Londra güncellemesinin ardından sıfır değerine yaklaştı.

Ethereum gerçekten deflasyonist yapıya geçiyor mu?

EIP-1559 güncellemesinin uygulanmasının temel sebeplerinden biri ETH’yi deflasyonist bir yapıya dönüştürmekti. Böylece güncellemeyle birlikte yapı talep ve değerin artacağı bir durum yaratacak. Çünkü her işlemde toplam kripto para arzının bir kısmının dolaşımdan sonsuza kadar çıkarılmasıyla arzı azalacak.

Eylül ayının başından bu yana birkaç kez, başarılı bir geçiş olduğunu kanıtlayan yüklü miktarda ETH yakımı gerçekleşti. Aslında, ağ bu ayın başlarında ardı ardına ilk negatif arz ihracına tanık oldu. Gaz fiyatları daha yüksek seviyelerde dalgalanmaya devam etse de, madencilik yoluyla oluşturulandan daha fazla ETH arzdan çıkarıldı.

Öyle olsa bile, EthHub kurucu ortağı Anthony Sassano, varlığın ancak “Birleşme” gerçekleştikten sonra gerçekten deflasyonist olacağına inanıyor. Bu, Ethereum’un ana zincirinin, Ethereum 2.0’ın İşaret Zinciri ile birleşeceği zaman olması planlanıyor.

Birleşme gerçekleştiğinde, yüksek gaz ücretlerinin düşmesi bekleniyor. Bankless’in Ethereum üçüncü çeyrek raporuna göre, bu yıl Temmuz ile Eylül ayları arasında belirlenen işlem değeri, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %400 artışla 536.5 milyar dolar gibi etkileyici bir değere tanık oldu.

Bu süre zarfında Ağ Geliri de 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 1.96 milyar dolarla %511 artış gösterdi. Bununla birlikte, bunun 1.34 milyar doları (%68,2) yandı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin