14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları
14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları

9 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC dar bant hareketinden kopabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

9 Ocak Bitcoin fiyatına dair kritik noktalar:

  • BTC/USD paritesi dünde 4.000 dolar direncini geçmeyi başaramadı. (Binance verileri)
  • Direnç seviyesinin geçilmemesi Bitcoin’in 4.000 – 3.900 dolar bandında salınımına neden oluyor.
  • Alt bölgede ise 3.950 dolar seviyelerinin ara destek olarak çalıştığını görüyoruz.

9 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Hafta başından beri 4.000 dolar fiyatının üstüne çıkmayı başaramayan Bitcoin, bu noktada her denemesinde satışlar ile karşılaşıyor. Mevcut gelişmeler BTC/USD fiyatının 4.000 dolar seviyesinin üzerine çıkması için yeterli olmuyor.

BTC/USD paritesinin dalgalı fiyat hareketlerine baktığımızda dün bir ara 4.070 dolara kadar fırlayan fiyatın yükseliş denemesinde yine başarısız olduğunu gördük. Öyle ki bu sıçrama sonrası fiyatı 3.900 dolara kadar gerilemesi alıcıların henüz ortak bir kararda buluşamadıklarını gösteriyor.

Dar bantta hareket eden Bitcoin’in bu kanalın alt veya üst bandı üzerindeki 4 saatlik mum kapanışı Bitcoin’in yönünü belirleyebilir. Günlük grafikte daha net görebileceğimiz ve 3.550 dolar seviyesinden başlayan yükseliş trendinin henüz bozulmadığı görülse de paritenin genelde yatay seyretmesi ve yükselişlerin ani fon girişleri ile devam etmesi teknik yönden yapılan yorumları kısıtlıyor.

Fakat dediğimiz gibi dar banttan 4 saatlik kapanış ile gerçekleşecek olan çıkış noktası büyük ihtimal ile BTC’yi tetikleyecek olup bu haftaki yönünü de belirleyecek.

Teknik göstergeler BTC’nin yönü konusunda sinyal verebilir

BTC/USD paritesine 4 saatlik grafikte daha yakın baktığımızda önemli teknik gösterge verilerini de hesaba katarak konuşursak ilk olarak MACD’den alınan sinyallerin henüz son 2 mumun yeşil olmasına karşın bir önceki düşüşlerden ötürü negatif görünümü sürüyor.

Diğer yandan fiyat hareketlerine daha hassas tepkiler veren stokastik RSI’nın aşırı satım yapıldığını gösteren çizelgesi sabah saatlerinde bu bölgeye girmek üzere ve muhtemelen son mum kapanışı ile bu bölgeyi teyit edecek. Öğleden önceki hareketin şu an ki mevcut seviye 3.980 dolar üzerinde kalması ve kendi periyodunu pozitifte kapatması Bitcoin fiyatını alıcı yönlü tetikleyebilir. Bu durumda 4.000 doların üzerine bir kopma görebiliriz. Bu hareketin destek noktası ise yine 3.950 dolar olarak kabul edilebilir.

Negatif senaryodan bahsetmek gerekirse son 4 saatlik mum kapanışının 4.000 doları geçememesi olumsuz olarak algılanıp satış ağırlıklı işlemler başlayabilir. Bu durumda öğleden sonraki ilk saatlik mumun 3.950 doların altına kapanması kayıpların artmasına neden olabilir. Böyle bir aşağı yönlü kopma ise ilk etapta Bitcoin’in 3.850 dolar seviyelerini görmesine neden olabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin