Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!
Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!

8 Ocak Bitcoin analizi: BTC/USD 8.000 doların üzerinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında son 48 saatte hareketli saatler yaşanırken Bitcoin pazarında ciddi yükselişler görüyoruz. 6 Ocak tarihinde 7.350 dolar seviyesinden 7.500 dolara yükseldikten sonra bu seviyeye tutunmayı başaran kripto para, dün yükseliş ivmesini artırarak bugün 8.300 dolar bandına kadar yükselmeyi başardı.

Mevcut yükselişin katalizörü olarak küresel piyasalardaki belirsizlik ön planda olurken yükselişin devam edip etmeyeceği, olası bir düzeltme için kritik seviyeleri belirlemeye çalışacağız.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, son yükseliş trendi 3 Ocak tarihinde 7.000 doların altına düştükten sonra gelen güçlü alımlarla tetiklendi. Bu seviyeden 8.455 dolara kadar yükselen bir trend görüyoruz. Aynı zamanda 8.400 dolar bandı haftalık görünümde Bollinger orta bandı (20 haftalık hareketi ortalama) seviyesine denk geldiği için bu noktadan olası bir düzeltme hareketi gelebilir. Aynı zamanda 8.450 doların bu hafta ciddi bir direnç olduğunu görüyoruz.

4 saatlik BTC/USD grafiği

Mevcut konumdan bir düzeltme, BTC/USD  paritesinin bugün Fib 0,144 değerine denk gelen 8.238 doların altında kalınması ile başlayabilir. Mevcut düzeltme hareketinde destek noktaları ise sırasıyla 7.879 dolar (fib 0,386), 7.701 dolar (fib 0,50) ve 7.524 dolar (fib 0,618)  olarak takip edilebilir.

Yükselişin devamı için ise son test edilen zirve seviyesi 8.450 doların üzerinde bir günlük kapanış gerekir ki bu seviye az önce de üzerinde durduğumuz gibi haftalık görünümde 20 MA’ya denk geliyor.

Teknik göstergelere baktığımızda aşırı alım koşullarını belirgin şekilde görüyoruz. Bu duruma göre kripto para yatırımcıları kâr satışları ve short pozisyonlarıyla bir düzeltmeye neden olabilir. Bu yüzden kritik seviyelere stop loss koyarak hareket etmek bu volatil piyasada son derece önemli olacaktır.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin