Günlük Bitcoin fiyat analizi: BTC için
Günlük Bitcoin fiyat analizi: BTC için "sıçramaya hazır" iddiası!

8 Mart Bitcoin fiyat analizi: Bitcoin hareketli ortalaması üzerinde yükseliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

8 Mart Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin, dünkü işlemlerde 4 saatlikte 100 mumluk hareketli ortalama üzerinde kalmayı başararak bugün güne yükseliş ile başladı.
  • 900 doların üzerinde henüz kalıcı olmaya başaramayan Bitcoin’in bu seviyenin üstünde bir 4 saatlik kapanış oldukça etkili olacaktır.
  • Alt bölgede 3.880 dolar seviyesi destek yönlü önemini koruyor.

8 Mart Bitcoin fiyat hareketleri

Dün 3.905 – 3.840 dolar arasında salınım gösteren Bitcoin, genelde yatay bir görünüm verdi. 4 saatlik BTC/USD grafiğinde 100 mumluk hareketli ortalamayı kendine taban yapması ise açık bir şekilde görülüyor.

Bitcoin’in 100 HO’nun üzerinde kalması ise piyasada olumlu algılanmış olacak ki yazımız yayına hazırlanırken BTC’nin 3.930 dolar seviyelerine varan hızlı bir yükselişine şahit olduk. Fakat yukarı yönlü hareketlerde, özellikle 3.900 dolar bandında yoğun bir satış baskısı var.

Bunun yanında Bitcoin alıcıları henüz 3.900 doların hemen altında Bitcoin fiyatını iyi savunuyor gibi gözüküyor. Alıcı ve satıcılar arasındaki bu mücadelede ise 3.900 dolar pivot seviye olarak dikkat çekiyor. Bu psikolojik seviyenin üzerinde henüz kararlı bir kapanış göremeyen Bitcoin, bundan dolayı yükseliş hareketinin devamı konusunda sorun yaşıyor.

Bundan dolayı TSİ 11.00 sularında oluşacak olan son 4 saatlik kapanış mumu, Bitcoin fiyatının yönü için belirleyici olabilir. Bu fiyat mumu 3.900 doların üzerinde kapanırsa yükseliş ivmesinin devam edeceğini görebiliriz. Aksi takdirde BTC/USD paritesinde 3.880 dolar desteğine doğru bir hareket görülebilir. Aşağı yönlü kırılması durumunda yeniden 3.800 dolar bandına fiyat hareketleri görebiliriz.

Önemli teknik göstergelere baktığımızda ise MACD ve Stokastik RSI pozitif bölgede yükselişi destekler yönde hareket ederken alıcı baskısının bu saatlerde daha yoğun olduğunu görüyoruz. Özetleyecek olursak 3.900 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış yükselişi tetikleyici olacak gibi duruyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin