Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

8 Ağustos Kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

8 Ağustos kripto para piyasaları, 306 milyar dolar sermaye piyasası ile hemen hemen yatayda olan seyrini devam ettiriyor. İşlem hacmi ise coinmarketcap verilerine göre 60 milyar doların üzerinde hareket ederek, zaman zaman volatil hareketlerin görülmesine neden oluyor.

Sermaye piyasasına göre sıralanmış ilk 20 kripto paraya baktığımızda, binde 65 gibi negatif bir getiri görüyoruz. Kripto 20’de göze çarpan altcoinler ise Binance coin (BNB) ve Monero (XMR). BNB coin son 24 saatte yüzde 8,24 oranında bir yükseliş performansına sahip. XMR coin ise Ağustos performansı ile ilk 10 kripto para arasında yerini alıyor. Monero, bugün ise yüzde 3’ün üzerinde bir yükseliş sergiledi.

Güne kayıpla başlayan altcoinler arasında ise yüzde 4’ün üzerinde negatif getiri ile Cardano (ADA), Tezos (XTZ), Chainlink (LINK), ve Neo (NEO) dikkat çekiyor.  Piyasayı domine eden kripto para Bitcoin ise yüzde 2’ye yakın pozitif getiriye sahip. Şu an ki pozitif duruma rağmen dün primli işlemler gören BTC/USD paritesi yeni güne bir düzeltme hareketi ile başladığını söylemekte fayda var.

8 Ağustos Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, dünkü fiyat hareketlerinde bir önceki günün kayıplarını hemen hemen telafi etmeyi başardı. Dün yeniden 12.000 doların üzerine çıkmayı başaran BTC, gün kapanışında ise 12.000 dolar desteğine tutunamayarak 11.975 dolar seviyelerinde gün kapanışı gördü.

Piyasa algısına baktığımızda 12.000 doların altında yoğunlaşan işlemlerin bugün satış yönlü baskıya neden olduğunu görüyoruz. Ancak alt bölgede mevcut duruma yakın sağlam destek noktaları bulunuyor. 4 saatlik BTC/USD grafiğini incelediğimizde son 48 saatlik tepe ve dip noktaları ile bir üçgen formasyonuna ulaşmak mümkün. BTC/USD paritesinin yönünü tayin etme olasılığı bulunan bu üçgen formasyonunun üst ve alt çizgisinin kırıldığı yönde bir hareket görebiliriz.

Bitcoin fiyatına daha geniş perspektifte baktığımızda 12.000 dolar seviyesinin hala belirleyici nokta olduğunu görüyoruz. Bu seviyenin üzerinde görülebilecek günlük kapanış, piyasada tetikleyici etki oluşuturup son zirve seviyesi 13.000 dolara doğru hızlı bir yükseliş görebiliriz. Ancak 11.800 doların altında bir kapanış ise düzeltme hareketini tetikleyebilir. Bu durum ise geniş alanda sırasıyla 11.150, 10.830 ve 10.500 dolar destek noktalarını önemli hale getirecektir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin