Ethereum vadelilerinde yeni rekor: Açık pozisyonlar 1,5 milyar dolara ulaştı
Ethereum vadelilerinde yeni rekor: Açık pozisyonlar 1,5 milyar dolara ulaştı

7 Kasım Ethereum analizi: ETH 100 günlük ortalamasını yakaladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Kasım Ethereum fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Ethereum 210 dolar ile başlattığı sağlam bir yükseliş trendi içinde.
  • Bu yükseliş ETH/USD paritesinin 100 günlük ortalaması olan 233 doları test etmesini sağladı.
  • Olumlu fiyat hareketleri ile 4 saatlik görünümünde birbirine oldukça yaklaşan 100 ve 200 hareketli ortalama oldukça dikkat çekici.

7 Kasım Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum hafta sonu 100 saatlik hareketli ortalamasının 200 saatlik hareketli ortalamasını yukarı yönlü kırınca bu duruma yatırımcılar olumlu bir tepki verdi ve kripto para 200 dolar psikolojik direncinin kırarak yükseliş hareketine başlamıştı.

Bu hareket 220 dolara kadar devam ettikten sonra gelen düzeltme ETH/USD paritesinin önceki gün 207 – 211 dolar bandında yatay hareketler sergilemesine neden olmuştu.

Dün ise 210 dolar seviyesinden başlayan yeni yükseliş hareketi 233 dolara kadar devam etti. Bu tepe seviyesine baktığımızda 100 günlük hareketli ortalama değerine denk geldiğini görüyoruz. Oldukça kritik bir nokta olan bu seviye test edildikten sonra gelen satış baskısı Ether’in bugün 218 dolara kadar gerilemesine neden oldu.

Ayrıca belirtmekte fayda var ki bu geri çekilme mevcut yükseliş trend çizgisi sınırlarında kaldı. Sabah saatlerinde yükseliş trendini korumayı başaran Ether tokeni, yazım esnasında bu seviyeden (218 dolar) yeniden yükselmeye başladı.

Geri çekilmenin öğle saatlerinde kadar oluşacak mumlarda bu seviyelerde kalmaya devam ederse, yükselişin devam edebileceği yönünde genel bir algı oluşabilir. Bu durumda ise Ethereum’un ilk hedefi 233 dolar seviyesini yeniden geçmek olacaktır.

Bu arada Ethereum’un CoinMarketCap sıralamasında en büyük rakibi olan XRP ile 2. Sıra mücadelesi devem ediyor. Dün bir ara sermaye miktarına göre listelenen kripto para sıralamasında XRP’nin Ether’i geçtiği görüldü. Fakat sonrasında gelen işlemler ile Ether 2. Sıradaki yerini yeniden ele geçirdi. Şu an ise iki büyük altcoin arasında yaklaşık 1.3 milyar dolarlık bir sermaye farkı bulunuyor.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

Dünkü yükseliş sonrası ETH/USD paritesinin düzeltmeye girmesi ile MACD göstergesinin şu an hafif satış yönlü hareket ettiğini görüyoruz.  Bu durum kripto paranın yükseliş trend çizgisinin altına sarkması durumunda daha geçerli hale dönebilir.

Stokastik osilatör ise sabah saatlerinde aşırı satım yapıldığı yönde sinyal vermek üzere. Göstergenin aşırı satım bölgesine girmesi düşüşü hızlandırabilecek bir işaret olarak görülebilir. Bu seviyeden yukarı yönlü bir ivme ise tersine yükselişi destekleyici olacaktır.

RSI göstergesi ise saatlikte 60 seviyenin üzerindeki konumu ve yukarı yönlü ivme yapması Ethereum için olumlu olarak değerlendirilebilirken, CCI göstergesinin son düzeltme hareketine rağmen pozitif bölgede kalması trendin hala geçerliliğini koruduğu diğer bir işaret olarak algılanabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin