6 Nisan Bitcoin analizi: BTC’yi uçuracak 4 sebep
6 Nisan Bitcoin analizi: BTC’yi uçuracak 4 sebep

6 Nisan Bitcoin analizi: BTC’yi uçuracak 4 sebep

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nisan ayına 6.200 dolarda başlayan Bitcoin fiyatı, ayın ilk gününde hızlı bir şekilde 6.600 dolara yükseldi. Önde gelen kripto para birimi sonrasında bu fiyat bölgesi etrafında bir temel oluşturdu. 6.800 dolar seviyesinde bir direnç oluşturan BTC bir süredir 6.600 – 6.800 dolar aralığında el değiştiriyordu.

6.600 dolar, geçen hafta Bitcoin için iyi bir destek sağlıyordu ve altına düşmemek konusunda rahat bir seyir izliyordu. Satın alma gücü bu seviyeyi sabit tuttuğu için yukarı yönlü bir kopuş an meselesiydi. Ve öyle de oldu: Aşağıdaki 4 saatlik grafikte görebileceğimiz gibi, 6.800 dolar sonunda kırıldı ve oradan kısa süre içinde 7.100  – 7.200 dolar aralığına gelindi.

BTC’yi uçurabilecek 4 sebep

1- 7.200 dolar seviyesinin son iki buçuk hafta boyunca üç kez zorlanan bir baraj haline geldiğini görüyoruz. Bir direnç/destek seviyesi ne kadar çok test edilirse onu kırma şansı o kadar yüksek olur. 12 Mart’tan beri Bitcoin’in güzel bir yükseliş formasyonu inşa ettiğini görebiliyoruz.

2- Günlük RSI göstergesi bize güzel şeyler anlatıyor. Görüldüğü gibi RSI, Bitcoin’in 5 haneli fiyatlandığı şubat ayının ortalarından bu yana en yüksek seviyesinde. Bir momentum göstergesi olan RSI, üç haftanın en yüksek seviyesi olan 7.236 dolarda bile böylesine yüksek değildi. Dahası, nihayet kritik 50 RSI seviyesi çevresinde ticaret yapıldığını görebiliyoruz.

3- Diğer taraftan, 7.200 dolar, geçmiş başarısız üç girişim için güçlü bir dirençti ve bunun nedeni, 12 Mart çöküşünden sonra Altın Fibonacci düzeltme seviyesi (%61,8) olmasıydı. Bu Fib seviyesi yukarı yönlü kırıldığında tırmanış bekleyebiliriz.

4- Akılda tutulması gereken başka bir şey de küresel pazarların korelasyonu. Bitcoin (ve altın), COVID-19 kaosunun başlamasından bu yana Wall Street’i takip ediyordu. Bu satırları yazarken, Wall Street’teki vadeliler yeşillenmiş durumda.

  • Toplam piyasa değeri: 199,3 milyar dolar
  • Bitcoin piyasa değeri: 130 milyar dolar
  • BTC egemenlik endeksi: %65,2

Bitcoin için teknik göstergeler ne söylüyor?

Destek ve direnç seviyeleri

Yukarıda belirtildiği gibi, Bitcoin şu anda %61,8 Altın Fib Retracement birlikte üç buçuk haftanın en yüksek seviyesi olan 7.200 dolar ile karşı karşıya.

Eğer yukarı yönlü bir kırılma yaşanırsa bir sonraki fiyat hedefinin 7.400 dolar civarında olmasını ve ardından 7.700 dolara ulaşmadan önce 7.500 dolarda yer alan 50 günlük hareketli ortalama çizgisini (1 günlük grafikteki pembe çizgi) bekleyebiliriz.

Kırılma aşağı yönlü olursa ilk destek seviyeleri 7.000 ve 6.800 dolar. Bunu, geçen hafta Bitcoin’e güçlü destek sağlayan 6.600 dolar takip ediyor. Çöküş sürerse 6.300 – 6400 dolar aralığındaki destek bölgesine dönebiliriz.

İşlem hacmi

Yükselişe rağmen gerçek hacim henüz yok. Mart ayının zirvelerinden uzak.

4 saatlik Bitcoin grafiği

1 günlük Bitcoin grafiği

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

Şok iddia: Madenciler, Bitcoin halving sonrasında BTC fiyatını bu seviyelere çekebilir!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin