5 Kasım Bitcoin fiyat analizi: Uçuşa geçen BTC 20.000 dolara mı gidiyor?
5 Kasım Bitcoin fiyat analizi: Uçuşa geçen BTC 20.000 dolara mı gidiyor?

6 Aralık Bitcoin analizi: BTC kısa vadeli düşüş trendini kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin son 5 gündür süren negatif seyrini dün itibarıyla pozitife çevirmeyi başardı. Dünkü işlemlerde kripto paranın yüzde 2’nin üzerinde bir artışla günü 7.390 dolardan kapattı. Böylece haftanın son iş gününe girerken BTC/USD paritesinin güne pozitif başladığını gördük. Peki dünkü yükseliş hamlesi toparlanma için bir başlangıç mı olacak? Yoksa düşüş trendinin bir düzeltmesi niteliğinde mi kalacak? Güncel kritik seviyeleri belirleyerek bunu yorumlamaya çalıştık.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin genel görünümü için günlük BTC/USD grafiğini inceleyecek olursak; Bitcoin geçen hafta 7.821 dolardan düşüş hareketini başlatmıştı. Bu trend 7.080 dolara kadar devam etti. Buna göre Fibonacci düzeltme eğrilerine göre dünkü yükseliş hamlesi, toparlanma için kritik bir seviye olan Fib 0,382’nin (7.363 dolar) hemen üzerinde günü kapattı.

Fib 0,382 doların üzerinde kalmak yükseliş trendin devamı için son derece önemli olup 7.360 dolar, kripto paranın bugünkü en önemli destek noktası konumunu oluşturuyor. Bu seviyenin üzerinde yoğunlaşabilecek alışlar, BTC’nin sırasıyla, 7,450 – 7.536 ve 7.658 dolar seviyelerini test etmesine neden olabilir.

Pivot seviyesi olarak tespit ettiğimiz 7.360 dolar seviyesinin altında bir 4 saatlik kapanışın gelmesi durumunda ise 7.280- 7.230 dolar bandına doğru bir hareket görebiliriz.

BTC/USD için önemli teknik göstergeler

Bitcoin için 4 saatlik grafikte önemli teknik göstergeleri incelediğimizde; Stokastik RSI’nın yukarı yönlü hamlesi fiyatın yükseliş ivmesini destekler nitelikte. Ayrıca MACD’nin pozitif bölgedeki konumu da stoch RSI ile uyumlu durumda. ADX göstergesine baktığımızda ise kısa vadeli yükseliş trendinin gücünün şu an zayıf olduğunu görüyoruz.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin