2020 Bitcoin rallisi neden öncekilerden farklı? Raoul Pal açıkladı
2020 Bitcoin rallisi neden öncekilerden farklı? Raoul Pal açıkladı

5 Nisan Bitcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

5 Nisan Bitcoin fiyat analizi öncesi dünün özetine bakacak olursak;

Bitcoin, dün belirttiğimiz direnç seviyesini kıramayınca (5.020 dolar) aşağı doğru yöneldi. Ve gelen satışlar ile ilk destek seviyesine (4.987 dolar) tutunamadı. Satış senaryosunun hâkim olduğu dünkü işlemlerde BTC, ikinci destek noktası olarak belirlediğimiz 4.780-60 dolar bandında kendine destek bularak bu noktadan toparlanma hareketi başlattı. Bitcoin gün kapanışı ise 4.892 dolarda gerçekleştirerek 2. destek noktasını teyit etmiş oldu. (Binance)

5 Nisan Bitcoin fiyat hareketleri

Güne 4.900 doların hemen altında başlayan Bitcoin’in sabah saatlerinde hafif yukarı ivme göstererek 5.000 dolar doğru hamle yaptığını görüyoruz.

Dün 4.780 dolar seviyelerinde destek bulan Bitcoin’in Fibonacci düzeltme seviyelerinden Fin 0,144 seviyesini (4.850 dolar) geçmesi ile toparlanma eğilimi teyit edilmiş oldu. Ardından gelen alıcı yoğun işlemler ile Bitcoin yeniden psikolojik direnç seviyesi olan 5.000 doları kırmak için harekete geçti.

Mevcut durumda ara direnç olarak görebileceğimiz 4.960 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanışın gelmesi ile BTC/USD paritesi, dün kırmayı başaramadığı 5.030 dolar seviyesine doğru yönelebilir.

Bu durumda yükselişi tetikleyici hareketler ile sırasıyla 5.000 dolar, 5.030 dolar ve 5.080 dolar şeklinde kademeli bir artış ivmesi görebiliriz. Toplam işlem hacmindeki düşüşte dikkate alındığında bu hafta yaşanan volatil hareketlerin yerini sakin bir seyre bırakması beklenirken bu görülebilecek günlük zirvelerin de düşük kalmasına yol açacaktır.

BTC/USD paritesinin 5.000 doların altında kalması gün sonuna doğru baskıya neden olabilecekken bu seferde düşüş senaryosunda kritik destek noktalarını dikkate almak gerekir. Bitcoin’in 4.900 doların altında keskin bir iniş göstermesi ise dünkü destek seviyelerinin bu sefer çalışmamasına neden olabilir. Ve BTC/USD paritesinin 4.800 dolar kadar gevşediğini görebiliriz.

Bitcoin için teknik göstergeler ne gösteriyor?

4 saatlik BTC/USD grafiğinde takip ettiğimiz MACD, Stokastik RSI ve RSI’nın güncel konumlarına göre;

MACD’nin düşüş eğilimini azalttığı görülüyor. Bu noktada alıcı yönlü hareketlerde artış görülebilir. Stokastik RSI da aşırı satım bölgesinden yukarı yönelmiş durumda. Bu göstergede şu an için yükseliş yanlı ilerliyor. Son olarak RSI’nın durumuna baktığımızda 70 seviyesinin altına inmiş olsa da ivmesin yukarı yöne dönmüş olması alıcılı hareketleri destekler nitelikte.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin