Dikkat: Bilgisayar korsanlarının hedefinde bu kez büyük bir kripto borsası var!
Dikkat: Bilgisayar korsanlarının hedefinde bu kez büyük bir kripto borsası var!

5 kripto para borsası hack saldırısına uğradı: Kayıp 200 milyon dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siber güvenlik firması ClearSky tarafından aktarılan bilgiye göre bir hacker grubu, beş kripto para borsasına yaptığı hack saldırısında 200 milyon dolarlık soygun gerçekleştirdi.

CryptoCore ismini taşıyan hacker grubunun operasyonlarını Doğu Avrupa’da yürüttüğü ifade edilirken 2018 yılından beri borsaları hedeflerine aldıkları aktarıldı. Grubun ana hedeflerinin ABD ve Japonya menşeli borsalar olduğu bildirildi.

Hack saldırısı adım adım nasıl gerçekleşti?

Çete iki yıl içinde 200 milyon doların üzerinde soygun yapmayı başarsa da ClearSky, “grubun teknik olarak gelişmiş olmadığına, ancak hızlı, kalıcı ve etkili olduklarını” söyledi. Çetenin faaliyetlerini su yüzüne çıkaran şirket, adım adım hack aşamalarını yayımladı:

1- CryptoCore ilk olarak borsaya  karşı kapsamlı bir keşif aşaması yapıyor.

2- Aynı şirketten veya ortağı olunan bir şirketten üst düzey bir çalışanın hesabı taklit ediliyor ve başka bir yöneticiye e-posta gönderiliyor. Böylelikle kimlik avı saldırısı gerçekleşiyor.

3- Ağa sızıldıktan sonra, çete kötü amaçlı yazılımı yüklüyor ve kripto cüzdanların tüm anahtarlarının saklandığı, yöneticinin şifre yöneticisi hesaplarına erişim kazanıyor. 

4- Sonra bekleme süreci başlıyor. Çok faktörlü kimlik doğrulamanın kaldırılması durumunda, grup derhal ve hızlı bir şekilde hareket ederek cüzdanlardan parayı çekiyor.

Kripto para borsalarına düzenlenen saldırılarda sık kullanılan bir yöntem

ClearSky, faaliyetin 2020’nin ilk yarısında gerilediğini, bunun olası bir nedeninin COVID-19 salgınının neden olduğu sınırlamalar olduğunu söyledi. Ancak tamamen durmadılar.

Bu tarz oltamalalar, kripto dolandırıcıları arasında yaygın bir yöntem. Yılın başında bazı YouTuber’lara karşı büyük kimlik avı saldırısı başlamıştı. Çok sayıda abonesi olan hesaplar bu şekilde kolaylıkla hacklendi.

Bu arada dünkü Bitcoin düşüşünün neden kaynaklandığını biliyor musunuz? İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin