Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F
Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F

5 Kasım Bitcoin analizi: BTC’de “pump” sonrası son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, (BTC) dün akşam saatlerinde hızlı bir yükseliş hareketiyle 9.274 dolar seviyesinden 9.617 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş geçen hafta başında görülen yukarı ivmeyle benzerlik göstermesiyle oldukça dikkat çekiciydi.

BTC fiyatı, hızlı yükseliş sonrasında 9.500 doların üzerinde tutunamayarak gelen kâr satışlarıyla günün ilk saatlerinde 9.400 dolar bandına oturdu. Ardından normal seyrine geri dönen Bitcoin fiyatı, sabah saatlerinde aşağı ivmeli olarak 9.200 dolar bandında hareket ediyordu.

Saatlik görünümde BTC/USD analizi

Kısa vadeli düşüş eğilimini sürdüren BTC/USD paritesi saatlik görünümde 9.200 dolar konumunda bulunan Bollinger bandı alt çizgisini test etmekte, önümüzdeki saatlerde bu seviye BTC için bir destek olarak çalışırsa yukarı yönlü ilk hedefin Bollinger bantları orta çizgisi olan 9.360 dolar olduğunu görebiliriz.

Yükseliş senaryosunda Bollinger orta çizgisi üzerindeki saatlik kapanışlarda BTC’nin bir sonraki hedefi Bollinger üst bandının konumlandığı 9.520 dolar olması muhtemeldir.

Kısa vadeli görünümde aşırı satımı işaret eden Stokastik RSI, MACD ve RSI, ilerleyen saatlerde yukarı yönlü bir düzeltme gelebileceğini gösteriyor.

4 saatlik grafikte BTC/USD görünümü

Ancak düzeltme hareketinin kısıtlı kalabileceğini günlük hareketlerde daha iyi görünüm verebilen 4 saatlik BTC/USD paritesinden görebiliriz. Normal seyrin devamı halinde 4 saatlik grafikte BTC’nin 9.110 dolara kadar bir düşüş yolu görünüyor. Buna göre BTC’nin 9.300 – 9.100 dolar bandında dalgalı hareket edebileceği görülebilir.

Önemli teknik göstergelere 4 saatlik görünümde baktığımızda ise stokastik RSI, aşırı alım bölgesinden henüz aşağı inen görünümüyle satıcılı işlemlerin artabileceği yönde sinyal üretiyor. RSI indikatörünün ise 50 seviyesinin altına inmesi bu sinyali destekliyor. Ayrıca son 4 saatte yaşanan sert düşüş, MACD’nin de satıcılı seyri desteklemesini sağladı.

BTC/USD gün içi destek direnç seviyeleri

  • 3.direnç: 9.874,67
  • 2.direnç: 9.690,54
  • 1.direnç: 9.576,79
  • Pivot     : 9.392,67
  • 1.destek: 9.208,54
  • 2.destek: 9.094,79
  • 3.destek: 8.910,67

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin